ABD kredi kartına el atıyor

ABD Başkanı Obama'nın çok kısa süre içerisinde, ABD halkını borç sarmalına sürükleyen kredi kartı endüstrisini yeniden düzenlemek istediği belirtiliyor.

ABD kredi kartına el atıyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın kredi kartı piyasasının düzenlenmesi için harekete geçtiği ifade ediliyor.

Obama yönetimine yakın bir kaynağın CNBC'ye verdiği bilgide, Beyaz Saray danışmanlarından Lawrence Summers ve Obama'nın çok kısa süre içerisinde, ABD halkını borç sarmalına sürükleyen kredi kartı endüstrisini yeniden düzenlemek istediği vurguluyor.

Haberde, Summers'ın kredi kartı şirketlerinin yönetmlerine açık bir şekilde karşı olduğu da hatırlatılmış ve "Amerikan vatandaşları normalde kabul etmeyecekleri kadar yüksek faizlerle borç geri ödemeleri için kandırılıyor" sözlerine yer veriliyor.

CNN Money'de ise, Beyaz Saray ekonomi danışmanlarından Paul Volcker'ın açıklamalarına değiniliyor. Volcker, ABD ekonomisinin toparlanmasının uzun bir zaman alacağını belirtiyor.

"Belki Büyük Buhran'ı bir kez daha yaşamıyoruz ama bir büyük durgunluk yaşadığımız kesin" diyen Volcker,, krizden çıkış gerçekleştikten sonra bile ABD Merkez Bankası Fed'in yapısının köklü biçimde değiştirileceğini söylüyor.

Eski Fed başkanblarından Volcker, kurulacak yeni finansal düzende Fed'in bundan böyle sadece enflasyonu kontrol altında tutmakla değil, daha farklı denetleyici ve düzenleyici rollerle de donatılacağını vurguluyor.

Sayfa Yükleniyor...