2023 FED faiz toplantısı takvimi: ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için araştırmalar başladı.  Dolar, altın ve kripto para yatırımlarını bulunan vatandaşlar, FED faiz kararının ne olacağını ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte 2023 FED faiz toplantısı takvimi...

2023 FED faiz toplantısı takvimi: ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman açıklayacak?

FED şubat ayı faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı. Mart ayında yapılacak olan FED faiz kararı toplantısı öncesinde, ekonomistlerin faiz beklentisi yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman?

FED KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı tarihi, Merkez Bankası tarafından yayımlanan takvimle birlikte belli oldu.

Buna göre; FED şubat ayı faiz kararı toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak. FED Başkanı Powell'ın 22 Mart akşamı saat 21.00'da şubat ayı FED faiz kararını açıklaması bekleniyor.

2023 FED faiz toplantısı takvimi: ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman açıklayacak? - 1

OCAK AYINDA FAİZ 25 PUAN YÜKSELMİŞTİ

ABD Merkez Bankası (), politika faizini 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltilmesine karar verildiği bildirildi.

2023 FED faiz toplantısı takvimi: ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman açıklayacak? - 2

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Hafta içinde açıklanan Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, neredeyse tüm Fed yetkililerinin faiz oranının 25 baz puan artırılmasında hemfikir olduğunu, birkaç yetkilinin ise 50 baz puanlık faiz artışını desteklediğini ortaya koydu.

Fed'in tutanaklarında, yetkililerin çoğunun, faiz artışlarının hızını daha da yavaşlatmanın ekonominin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusundaki ilerleyişini daha iyi değerlendirmelerine imkan sağlayacağını gözlemlediği aktarıldı.

Birkaç yetkilinin ise son toplantıda faiz oranının 50 baz puan artırılmasından yana olduğu belirtilen tutanaklarda, bu yetkililerin fiyat istikrarının zamanında sağlanmasına yönelik risklere ilişkin görüşleri dikkate alarak daha büyük bir artışın faiz oranını yeterince kısıtlayıcı bir duruş elde edebileceğine inandıkları seviyelere daha hızlı yaklaştıracağını aktardığı kaydedildi.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...