ABD şirketleri, seçim sonrası protestolara hazırlık için sigortaya yöneldi

ABD genelindeki şirketlerin, başkanlık seçimleri öncesinde iş kesintisi sigortasını garantiye alabilmek için sigortaya olan talebi yükselttiği bildirildi. Seçim sonrasında sivil kargaşa ve isyan ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

ABD şirketleri, seçim sonrası protestolara hazırlık için sigortaya yöneldi

Sektör uzmanları, genelindeki şirketlerin, ABD başkanlık seçimleri öncesinde iş kesintisi sigortasını garantiye alabilmek için sigortaya olan talebi yükselttiğini söyledi.  sonrasında sivil kargaşa ve isyan ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

İş kesintisi sigortalarında çift haneli yükselişlere rağmen birçok mağaza ve ofis sigorta satın almaya devam ediyor, çünkü sigorta yaptırmamanın bedeli daha ağır olabilir.

aylar önce George Floyd’un polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan barışçıl protestolar sırasında olanların tekrarlanmasını bekliyor.

Protestolar genel olarak şiddet içermemiş olsa da, New York, Los Angeles ve Portland gibi şehirlerdeki kişiler, bu durumu fırsat olarak görüp bazı mağazaları yağmaladı.

İkinci çeyrekte toplumsal olaylardan kaynaklanan zararlar, sigorta şirketlerinin sonuçlarını etkiledi.

Zurich Insurance, toplumsal olaylar nedeniyle 122 milyon dolar kayıp açıkladı. Aynı şekilde AIG de aynı sönemde 126 milyon dolar zarar bildirirken, Travelers 91 milyon dolar kaybetti.

ABD Başkanı , 3 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimleri kaybetmesi halinde, koltuğunu barışçıl bir şekilde teslim etmeyeceğini açıkladı. şirketleri, bu durumun sonucunda, George Floyd protestolarında olduğundan daha geniş kapsamlı toplumsal olayların ortaya çıkacağını düşünüyor.

Allianz Global'den yapılan açıklaya göre ise, "Mesele protestoların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği değil, şiddet içeren protestoların büyüklüğü olacak" denildi.

Sektörden gelen bilgilere göre ticari sigorta satışlarındaki artışın bir kısmının nedeni, özellikle Lloyds'un şirketler için genel sigorta poliçelerinin kapsamından “eylemler, isyanlar ve toplumsal olaylar”ı çıkartmış olması. Bunun sonucunda şirketler, konuyla ilgili zararların telafisi için ayrı bir sigorta satın almak durumunda kalıyor.

Sayfa Yükleniyor...