ABD'de bütçe kesintisi ihtimali piyasaları gerdi

ABD'de bütçe görüşmeleri üzerinde devam eden belirsizlik uluslararası piyasada doları etkiliyor.

ABD'de bütçe kesintisi ihtimali piyasaları gerdi

Yeni haftaya bankalararası piyasada 2,0380 liradan başlayan dolar, 2,0420 seviyesine kadar çıktı.

Uluslararası piyasada dolar, ABD'de kamu kurumlarının harcama yapmaya devam edebilmeleri için Kongre'nin ek harcamayı onaylaması için gereken süre bitiminin iyice yaklaşmasıyla yen karşısında bir ayın en düşük seviyesini gördü.

ABD'de kamu kurumlarının harcama yapmaya devam edebilmeleri için Kongre'nin ek harcamayı 1 Ekim'e kadar onaylaması, federal borçlanma limitinin artırılması için de 17 Ekim'e kadar uzlaşma sağlanması gerekiyor.

ALTIN YÜKSELDİ
ABD'de hükümeti çalışamaz hale getirecek bütçe kesintilerinin başlamasına saatler kala siyasilerin bir çözüm bulamaması altın fiyatlarını yükseltti.

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi, bütçe kesintilerini önlemek için Obama'nın düzenlediği sağlık reformunu bir yıl erteleme kararı aldı.

Kararın Senato'dan geçmesi beklenmiyor. Karar sonrasında dolar zayıflarken, güvenli liman olarak kabul edilen altın yükselişe geçerek 1340 dolar oldu.

BORSA HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftaya Cuma günü kapanışına göre 430,55 puanlık düşüşle 74.341,79 puandan başladı.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...