ABD'de kritik bilanço dönemi

Hisse senetlerinde 10 Mart'ta başlayan ralli, ikinci çeyrek bilançoları öncesinde hız kesti. Bugünden itibaren açıklanacak kritik bilançolar, hisse senetlerinin seyri için belirleyici olacak.

ABD'de geçen hafta Alcoa ile başlayan ikinci çeyrek bilanço sezonu, bugünden itibaren açıklanacak kritik bilançolarla hız kazanıyor.

Aslında bu hafta S&P 500'deki şirketlerin sadece % 6'sı bilanço açıklıyor. Ancak ikinci çeyrek performansları belli olacak şirketler arasında Goldman Sachs, Bank Of America, Citigroup, JPMorgan, Google, Intel ve IBM gibi devler var.

Thomson Reuters, S&P 500 şirketlerinin karının ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre % 36 azaldığını tahmin ediyor. Bu öngörü gerçekleşirse, S&P 500 şirketlerinin karı arka arkaya sekizinci çeyrek düşmüş olacak.

Bu, Thomson Reuters'ın bilançoları izlemeye başladığı 1998'den bu yana, karlarda kaydedilen en uzun düşüş süreci olacak.

Analistler ve şirketlerin birinci çeyrek için kar beklentilerini düşürmesi, birçok şirketin tahminlerin üzerinde kar açıklaması için uygun ortam yaratmıştı. Ancak bu çeyrek daha farklı olabilir.

İlk çeyreğe göre daha az sayıda şirket ve analist, kar beklentilerini düşürdü. Bu durumda şirketlerin beklentilerden daha iyi bilanço açıklama açıklama şansı daha az.

Thomson Reuters kıdemli analisti John Butters'a göre, finansal sektörde karların yıllık bazda % 55 düşmesi bekleniyor.

S&P 500'deki 10 sektör arasında en iyi performansı, sağlık sektörünün sergileyeceği öngörülüyor.

Sağlık sektöründe karların yıllık bazda % 2 artacağı tahmin ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...