ABD'de küçük işletmeleri kurtarmaya yönelik kredi kısa sürede tükendi

ABD'de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında uygulamaya konulan küçük işletmelere yönelik 349 milyar dolarlık kredi programının kaynağı kısa sürede tükendi.

ABD'de küçük işletmeleri kurtarmaya yönelik kredi kısa sürede tükendi

ABD Küçük İşletmeler İdaresi'nin internet sayfasında yer alan duyuruda, mevcut ödenek fonuna bağlı olarak Maaş Koruma Programı'na şu an için yeni başvuru kabul edilemeyeceği bildirildi. 

ABD basınında yer alan haberlerde, yaklaşık 2 hafta gibi kısa bir sürede tükenen kredi programına yeni kaynağın tahsis edilmesi için gözlerin ABD Kongresi'ne çevrildiği ancak Cumhuriyetçiler ile Demokratların fonun nasıl yenileneceği konusunda anlaşmazlık yaşadığı ifade edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Maaş Koruma Programı'na ilave kaynak sağlanamamasına ilişkin Demokratları suçladı.

Trump, "Demokratlar, Maaş Koruma Programı için ilave kaynağı engelliyor. Amerikan küçük işletmelerini öldürüyorlar." değerlendirmesinde bulundu. 

Maaş Koruma Programı, ABD Başkanı Donald Trump'ın 27 Mart'ta onayladığı 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketi kapsamında uygulamaya konmuştu. 

Söz konusu program için 349 milyar dolarlık kaynak ayrılırken, bu programla Covid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı küçük işletmelerin korunması ve bu işletmelerin mevcut istihdamını sürdürmesi hedeflenmişti.

VİDEO: ABD'DE VİRÜS ÖNLEMLERİNİN 3 AŞAMALI OLARAK GEVŞETİLMESİ PLANI

Sayfa Yükleniyor...