ABD'den 300 milyar dolarlık paket

ABD Başkanı Barack Obama'nın, istihdam yaratmak amacıyla vergi kesintileri ve hükümet harcamalarını içeren 300 milyar dolarlık paket açıklaması bekleniyor.

ABD'den 300 milyar dolarlık paket

CNN televizyonunun Demokrat Partili kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Obama, 300 milyar dolarlık paketi yarın Kongre'de yapacağı konuşmada açıklayacak.

Bloomberg televizyonu da Obama'nın, vergi kesintileri, altyapı yatırımları ve eyalet ile yerel yönetimlere doğrudan yardım olmak üzere gelecek yıl 300 milyar doları aşkın bir miktarı ekonomiye enjekte ederek istihdamı artırmayı hedeflediğini duyurdu.

Obama'nın Kongre'ye, vergi gelirlerini artırarak kısa vadeli istihdam yaratma önlemlerinin maliyetini telafi etmesi çağrısında bulunacağı belirtildi. Vergi gelirlerinin artırılmasının, Obama'nın ülke borcunun azaltılması için gelecek hafta Kongre'ye sunacağı uzun vadeli bütçe açığını azaltma paketinde yer alacağı kaydedildi.

Obama'nın 300 milyar dolarlık teşvik miktarının yaklaşık yarısının, sigorta primi kesintilerinin süresinin uzatılması ve işverenlerin ödediği vergilerde yeni indirim dahil vergi kesintilerinden karşılanacağı bildirildi.

Yerel yönetimlere yapılacak doğrudan yardımın öğretmenlerin ve ilk yardım müdahale ekipleri çalışanlarının işten çıkarılmasını durdurmaya odaklanacağını, altyapı yatırımlarının karayolları, köprüler ve diğer ulaştırma projelerine yapılacağı kaydedildi.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney yaptığı açıklamada, ''Kısa vadede ekonominin büyümesine ve istihdam yaratmaya doğrudan etkisi olacak işler yapmaya ihtiyacımız var ve Başkan Obama bununla ilgili önerilerini sunacak'' dedi.

Obama'nın, yarın Kongre'de Senato ve Temsilciler Meclisinin birlikte katıldığı oturumda yapacağı konuşmada, ekonominin büyümesi ve istihdam yaratılmasıyla ilgili konulara değinmesi bekleniyor.

ABD'de aylardır ekonomiye ilişkin olumsuz gelişmeler Obama yönetimine olan güveni olumsuz etkiliyor.

Obama, yaz döneminin büyük kısmını ülkenin borçlanma tavanını yükseltmek için Cumhuriyetçilerle mücadele etmeye ayırdı. Bu mücadelenin uzaması ve yarattığı güvensizlik uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un ABD'nin uzun vadeli kredi notunu ''AAA''dan ''AA ''ya indirmesiyle sonuçlanmıştı.

ABD Başkanı Obama'nın, Kasım 2012'de yapılacak başkanlık seçimini ikinci kez kazanma şansı yüzde 9,1 seviyesindeki işsizlik oranını düşürmesinden ve ekonomide önemli atılımlar yapmasından geçiyor.

Sayfa Yükleniyor...