ABD’den ‘kötü banka’ya 100 milyar dolar

ABD bankacılık kurtarma planı kapsamında zor durumdaki varlıkları alacak ‘kötü banka’ özel ve kamu sermayesi yaklaşımı için 100 milyar dolar ayrıldı.

ABD’den ‘kötü banka’ya 100 milyar dolar

Canlandırma paketi üzerindeki çalışmaları sürdüren ABD hükümeti, krizden yara alan bankaları kurtarmak için yeni bir plan hazırladı.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, ABD Hazine Bakanlığı’nın bankacılık kurtarma planının şu harcama kalemlerini içerdiğini belirtti:

OBAMA PAKET İÇİN SABIRSIZLANIYOR
Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama 800 milyar doları aşkın ekonomik teşvik paketi için kamuoyundan destek isterken, Kongre’den bu taslağı bir an önce çıkarması için çağrı yaptı.

Obama düzenlediği basın toplantısında, “Özel sektörün resesyon nedeniyle böylesine zayıfladığı bir dönemde ekonomiyi yeniden canlandıracak tek varlık federal hükümettir” dedi.

Ekonomik teşvik paketi Senato’da gerekli bir prosedür aşamasını atlattı. Bundan sonra Senato ve Temsilciler Meclisi paket için kendi kabul ettikleri versiyonları uzlaştıracaklar. Bu süreç de birkaç gün alabilir. Obama kesinleşmiş metnin imza için bu hafta sonuna kadar hazır olmasını istiyor.

Sayfa Yükleniyor...