ABD'den Nabucco kutlaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin anlaşmanın imzalanmasından dolayı Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya'yı kutladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly imzasıyla yayımlanan açıklamada, ''Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya hükümetlerini, Nabucco Projesi'ne ilişkin devletlerarası anlaşmanın imzalanmasından dolayı kutlarız'' denildi.

Açıklamada, ''Bu anlaşma, Hazar bölgesi doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak yeni bir enerji koridorunun açılmasına ilişkin ortak vizyonumuza ulaşılması yönünde önemli bir kilometre taşını oluşturuyor.

Enerji güvenliği, enerji kaynaklarının, enerji iletim yollarının ve tüketici piyasalarının çeşitlendirilmesiyle elde edilir ve Nabucco boru hattı, bu çeşitlendirmenin bir örneği. Bundan sonra önümüzde ek zor işler bulunmakla birlikte, devletlerarası anlaşmanın imzalanması, Nabucco Projesi'nin gerçekleştirilmesinde önemli bir adımı oluşturuyor'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, imza töreninde ABD'yi Avrasya Enerji Özel Temsilcisi Richard Morningstar ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi kıdemli üyesi senatör Richard Lugar'in temsil ettiğine işaret edildi.

Sayfa Yükleniyor...