‘AB'de alınan kararlar Türkiye’yi bağlamaz’

Enerji Bakanı Yıldız, İran'ın İngiltere ve Fransa'ya petrol akışını durdurmasıyla ilgili konuştu.

‘AB'de alınan kararlar Türkiye’yi bağlamaz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB'nin ambargosuna karşılık İran'ın İngiltere ve Fransa'ya petrol akışını durdurmasıyla ilgili olarak, ''Türkiye için BM kararının hukuken bağlayıcı olduğunu söylemeliyim. Onun haricinde biz bir AB üyesi ülke değiliz. O yüzden AB'de alınan kararların hukuken Türkiye açısından bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Türkiye aynı şekilde ABD içinde alınan kararlar için de aynı cümleleri söyleyebilir'' dedi.

Bakan Taner Yıldız, "Türkiye doğalgaz tedarikini 5 ayrı ülkeden, ham petrol tedarikini de 11 ayrı ülkeden tamamlıyor. Zaman zaman bu rakamlar inip çıkabiliyor. O yüzden İran'dan aldığımız ham petrol, Türkiye’nin ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'lar 45'ler, zaman zaman yüzde 50'ler civarında bir tedarik noktası'' dedi.

Yıldız, ''Biz bu konuda gelişmeleri dikkatle izlediğimizi, tabii ki 11 ayrı ülkeden alımımızla beraber herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, ama bu tür cümlelerin edilmiş olmasının dahi İngiltere ve Fransa'nın az miktarda aldığı ham petrolün kısılmış olmasının bile şu an ham petrol fiyatlarına olan etkisini hep beraber görüyoruz'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...