AB'den ayrılmak 1 milyon kişinin işini kaybetmesine neden olacak

AB'den ayrılmak için referanduma gidecek ingiltere'nin bu hamlesi ülke ekonomisinin uzun soluklu bir darboğaza sürükleyebilir. Uyarı Confederation of British Industry'den geldi. Kurumun başkanı, birlikten ayrılmanın 2030'a kadar sürecek bir durgunluğa sebep olabileceği görüşünde.

AB'den ayrılmak 1 milyon kişinin işini kaybetmesine neden olacak

23 Haziran'da Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamak için bir referandum düzenlenecek olan İngiltere'ye bir uyarı da Confederation of British Industry'den (Britanya Endüstri Konfederasyonu - CBI) geldi.

Kurumdan yapılan açıklamada Brexit'in (İngiltere'nin AB'den çıkmasına verilen isim) ülke ekonomisine kısa vadede 100 milyar sterlin (400 milyar TL) zarar vereceğinin altı çizildi. 

AB'den çıkmanın ekonomik zararının yanında 2020 yılına kadar yaklaşık 1 milyon kişinin işini kaybetmesine neden olacağını savunan  önümüzdeki CBI Başkanı Carolyn Fairbairn, İngiltere'nin bu hamlesinin uzun vadede de olumsuz neticeler doğuracağı görüşünde. 

Yaptıkları araştırmanın sonucunun, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda büyüme hızının yavaşlayacağının altını çizen Fairbairn, olumsuz ekonomik etkilerin 2030'a kadar süreceği uyarısında bulundu. 

İngiltere, 23 Haziran'da yapılacak referandumla Avrupa Birliği'ndeki geleceğine karar verecek. İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'de kalabilmek için öne sürdüğü şartların kabul edilmesinin ardından, AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini belirtmişti. 

Ancak iktidardaki Muhafazakar Parti, "Başbakan'ın yanında duranlar" ve "karşı çıkanlar" olarak ikiye ayrılmış durumda.  

Sayfa Yükleniyor...