ABD'li Cummins'ten 70 milyon dolarlık yatırım

ABD merkezli dizel motor üreticisi Cummins, Türkiye'de toplam 70 milyon dolar tutarında sıfırdan yatırım yapma ve üretim kararı aldı.

ABD merkezli dizel motor üreticisi Cummins Türkiye'de yatırım yapacak.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2011'in ilk çeyreğinde temel atmayı ve 2012 yılının başında da faaliyete geçmeyi öngören Cummins, bu yatırımla önümüzdeki beş yıllık dönemde 800'ün üzerinde istihdam sağlayacak. Planlanan üretimin yüzde 85'inden fazlası ise ihraç edilecek.

Yatırım kararı ilk etapta Ege Serbest Bölgesi'nde bir üretim tesisinde motorlu taşıtlar için filtre ve jeneratör üretimi gerçekleştirilmesini öngörürken, takip eden dönemde ise, şirketin faaliyet alanlarına paralel olarak diğer yatırımlar gerçekleştirilecek.

Cummins Başkan Yardımcısı ve Üretim Direktörü Ignacio Garcia, Türkiye’nin coğrafi ve stratejik konumu itibarıyla birçok ülkeye ulaşmalarındaki bir merkez görevi göreceğini belirterek, "Türkiye’de büyümemiz, Cummins’in büyüyen Avrupa pazarındaki ürün ve hizmet ihtiyaçlarına cevap vermesine olanak sağlayacak. Türkiye, yetenekli iş gücünün yanı sıra, güçlü bir tedarik üssüne de sahip olan dinamik bir coğrafi bölge. Bunun yanında, Türkiye, müşterilerimiz için de giderek büyüyen ve güçlenen bir üretim yeri; müşterilerimiz Cummins gibi güvenebilecekleri güçlü tedarikçi ortaklara ihtiyaç duyuyor" dedi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Hüseyin Aslan ise, "Cummins, Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın 1.5 yıl gibi bir süredir, en başından beri takip ettiği sıfırdan yatırım projelerinden biri olup ajansın proaktif bir şekilde ABD temsilcileri aracılığıyla ulaştığı dünya devi şirketlerden biridir" diye konuştu.

190 ülkede faaliyet gösteren Cummins'in 2009 satışları 10.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Sayfa Yükleniyor...