ABD'li dev banka 40 bin kişiyi çıkarabilir

ABD'nin en büyük bankası Bank of America'nın (BofA), işten çıkaracağı çalışan sayısı 40 bini bulabilir.

ABD'li dev banka 40 bin kişiyi çıkarabilir

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, BofA, yeniden yapılandırma çerçevesinde birkaç yıl içinde bankanın yaklaşık 40 bin çalışanını işten çıkarmayı değerlendiriyor.

Bankanın işten çıkarmaların sayısını artırabileceği belirtiliyor.

BofA'nın yöneticilerinin dün bankanın merkezi Charlotte'ta toplandığı, toplantıların bugün de nihai kararı vermek üzere devam edeceği ifade ediliyor.

Charlotte Observer gazetesi bu ayın başında yayımladığı haberde, BofA'nın, yeniden yapılandırma çerçevesinde birkaç yıl içinde toplam çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'una denk gelen 25 bin ila 30 bin arasında çalışanını işten çıkarmayı değerlendirdiğini yazmıştı.

Bank of America, Ağustos ayında bu çeyrekte 3 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını ve Eylül ayına kadar tamamlanması öngörülen işten çıkarmaların, bankanın faaliyetlerinin bulunduğu tüm ülkeleri kapsayacağını açıklamıştı.

''Yeni Bank of America Projesi'' olarak adlandırılan yeniden yapılanma kapsamında bankanın yaklaşık 10 bin çalışanını daha üç yıl içinde işten çıkarmayı değerlendirdiği belirtilmişti.

Küresel bazda bazı bankalar,ac bir kaç haftadır çalışanlarını işten çıkarmayı planladığını açıklıyor. İngiliz bankası HSBC, Ağustos ayında dünya genelinde 30 bin çalışanını, İngiliz Lloyds Bank ise 15 bin çalışanını işten çıkarmayı değerlendirdiğini kaydetmişti.

Sayfa Yükleniyor...