ABD'li silah üreticisi Remington ikinci kez iflas korumaya başvurdu

Ürettiği silahlar ABD İç Savaşı’ndan I. ve II. Dünya Savaşı’na kadar birçok tarihi cephede kullanılan 204 yıllık Remington, iki yıl sonra tekrar iflas erteleme başvurusunda bulundu. Şirket, iki yıllık yeniden yapılanma dönemine girmeyi planlıyor.

ABD'li silah üreticisi Remington ikinci kez iflas korumaya başvurdu

'nin en büyük silah üreticileri arasında yer alan Remington firması, okullarda yaşanan bazı olayların ardından ABD'li perakendecilerin silah satışlarına kısıtlamalar getirmesi nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez iflas erteleme başvurusunda bulundu.

Şirket, satışlar kötüleştikten sonra 2018 yılında iflas erteleme başvurusu yapmış  ve borç verenlerinin gereksinimlerini karşılamakta zorlanmıştı. Aynı yıl alacaklılarının mülkiyeti altında iflas korumasından çıkmıştı.

2007'DE EL DEĞİŞTİRDİ

1816 yılında New York'ta kurulan şirket daha sonra Kuzey Carolina'ya taşınmıştı. Remington, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında ABD ve müttefiklerinin kullandığı mühimmatın yarısını sağladı.

Remington, 2007 yılında Cerberus'a satılmıştı.

2012'DEKİ OKUL SALDIRISI DÖNÜM NOKTASI OLDU

2012 yılında Connecticut'ta bir ilkokula yapılan ve 26 çocuğun ölümü ile sonuçlanan saldırıda Remington marka bir tüfeğin kullanıldığının ortaya çıkması işleri kötüleştirmeye başladı.

Olay sonrası şirket kamuoyunun büyük tepkisiyle karşılaştı. Kurbanların aileleri tarafından açılan davalar sonucu yüklü tazminat ödemek zorunda kalan Remington bunun için borç aldı.

Şirket üzerindeki negatif imaj nedeniyle yatırımcılar uzak durdu. Borç yıllarca birikti. 2018'de Parkland'daki bir başka okul saldırısı, silah üreticileri üzerindeki baskıyı artırdı. Büyük yatırımcılar sektörden tamamen uzaklaştı.

Sayfa Yükleniyor...