ABD'nin kritik 'tahvil' sınavı

ABD'nin kredi notuna ilişkin kaygıların arttığı bir ortamda 100 milyar dolarlık hazine kağıdı satacak olan hazinenin, borçlanma konusunda sıkıntı çekip çekmeyeceği yakından izlenecek.

ABD'nin kritik 'tahvil' sınavı

ABD Hazinesi bu hafta son derece kritik tahvil ihaleleri gerçekleştirecek. Hazine bugün, yarın ve perşembe günü yapılacak ihalelerle 100 milyar dolarlık borçlanma hedefliyor.

ABD Hazinesi bugün 2 yıl vadeli tahvil ihalesi ile 40 milyar dolar borçlanacak. Yarın yapılacak 5 yıllık tahvil ihalesiyle 35 milyar dolarlık borçlanma hedefleniyor. Hazine, perşembe günü yapılacak 7 yıl vadeli tahvil ihalesinde ise 25 milyar dolar borçlanacak.

ABD'nin tahvil ihaleleri, ülkenin kredi notuna ilişkin kaygıların arttığı döneme denk geldi. ABD'nin 100 milyar dolarlık borçlanma hedefine ulaşacağından şüphe duyulmuyor. Ancak yabancı merkez bankalarının ihalelere ne kadar ilgi göstereceği büyük önem taşıyor.

Diğer yandan, ABD Hazinesi'nin tahvilleri hangi faiz oranından satacağı yakından izlenecek. ABD Hazinesi'nin yüksek faizle borçlanması, merkez bankaları ve yatırımcıların ABD'ye olan güveninin azaldığı şeklinde algılanabilir.

ABD Hazinesi'nin son tahvil ihalelerinde merkez bankalarının vade uzadıkça daha yüksek faiz talep ettiği gözlemlenmişti.

Bu hafta yapılacak ihalelerde de faizlerin özellikle daha uzun vadeli ihalelerinde geleceği seviye yakından takip edilecek.

Sayfa Yükleniyor...