ABD'ye bir uyarı daha

Moody's'in ardından S&P'den de ABD'ye not indirimi uyarısı geldi.

ABD'ye bir uyarı daha

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, yakın zamanda ABD'nin kamu borçlanma limiti yükseltilmezse, bu ülkenin AAA olan kredi notunun düşürülmesi ihtimalinin yüzde 50 olduğunu açıkladı.

ABD'yi negatif izlemeye alan S&P, Beyaz Saray ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri arasındaki görüşmelerdeki çıkmaz sürerse, kredi notu değişikliğini bu ay içinde bile yapabileceğini duydurdu. S&P, not indiriminin bir ya da iki basamak olabileceğini bildirdi. Bu haber üzerine dolar değer kaybetti ancak ABD hazine tahvilleri fazla etkilenmedi.

Bu arada üst düzeyli bir S&P yetkilisi borç tavanının bu ay yükseltilmesi halinde bile ABD'nin AAA notunu gelecek üç ay içinde kaybetme riskinin önemli ölçüde arttığını belirtti.

S&P'nin ülke notları komitesinin başında bulunan John Chambers New York'ta Reuters ile yaptığı söyleşide, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçilerin bütçe üzerinde güvenilir bir uzlaşma sağlamasının şimdi zamanı olduğunu belirterek, "Sağlanan anlaşma küçük çaplı olursa, bu not indirimiyle sonuçlanır" dedi.

Zamanın daraldığına da dikkat çeken Chambers, ABD'nin şimdi bu şansı kaçırması halinde gelecek yıl anlamlı bir bütçe anlaşması oluşturabilmesinin güç olacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...