ABD'ye S&P'den soğuk duş

Standard & Poor's (S&P), iki yıldır hiçbir adım atmayan ABD'nin 'AAA' olan kredi notunun görünümünü 'negatif'e çevirdi. S&P, ABD'nin kredi notunu iki yıl içinde düşürme olasılığının üçte bir olduğunu belirtti.

ABD ekonomisine kara haberi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) verdi.

ABD'nin uzun vadeli kredi notu görünümünü 'durağandan' 'negatife' çeviren S&P, ABD'li politikacıların ülkenin orta ve uzun vadeli bütçe güçlüklerini çözmede anlaşmaya varamama riski bulunduğuna dikkat çekti.

S&P, son iki yılda ABD'nin mali zorlukları aşmak için hiçbir adım atmadığının altını çizdi.

ABD'nin esnek ve yüksek gelire sahip ekonomisinin büyümeyi teşvike yardımcı olduğunu vurgulayan S&P, buna karşılık artan bütçe açığının gelecek iki yılda bu olumlu göstergeleri gölgeleyebileceği belirtildi.

S&P, en az üçte bir olasılıkla iki yıl içinde ABD'nin uzun dönem notunun düşürülme ihtimali olduğunu da aktardı.

Bu arada, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 'BB' görünümünü pozitifte teyit etmesinin ardından, Türkiye analisti Frank Gill, CNBC-e'ye açıklamalarda bulundu. Frank Gill, "Not değişimleri genelde 2 yıl süre alıyor, Türkiye için tam süre veremem" dedi.

Türkiye'nin 2010'da çok fazla ithal ürün aldığına dikkat çeken ve bunun kredi büyümesini desteklediğini belirten analist Frank Gill, Merkez Bankası'nın önlemlerini desteklediklerini vurguladı.

Bu önlemlerin 6 ila 12 ay içinde ekonomik denge açısından etkisinin görülebileceğini söyleyen Gill, "Merkez Bankası Başkanı olmak için zor bir zaman" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...