ABD'yi kayıp 10 yıl mı bekliyor?

Nobelli iktisatçı Krugman, ABD'nin agresif adımlar atmaması halinde, Japonya'dakine benzer bir kayıp 10 yılla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

ABD'yi kayıp 10 yıl mı bekliyor?

2008'de Nobel Ödülü'nü alan Paul Krugman, ABD'nin ekonomiyi canlandırmak için agresif adımlar atmaması halinde, Japonya'nın yaşadığına benzer bir kayıp 10 yılla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Çin'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Krugman, ABD'nin attığı adımların ekonomiyi tam iyileştirmeden topallayarak yürüttüğünü kaydetti.

Krugman, alınan önlemlerle bankaların ise gerçek anlamda güçlü hale gelmediğini, sadece ayakta kaldığını ifade etti.  Krugman, çok çok güçlü bir ikinci pakete ihtiyaç olduğunu belirtti.

Krugman'a göre, Çin milli gelirinin yüzde 10'u dolayında cari fazla vermeye devam ettikce küresel anlamda gerçek bir düzelme yaşanmayacak.

BEYAZ SARAY: BU YIL TOPARLANMA BAŞLAR
Krugman böyle derken, Beyaz Saray ABD ekonomisinin bu yıl toparlanmaya başlasa bile istihdamda 2010’a kadar artış beklemiyor.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Christina Romer, işsizliğin azalması için ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 2.5 büyümeye başlaması gerektiğini söyledi.

Romer 2010’da yüzde 3 büyüme beklemenin oldukça makul olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...