Acar: TL değerlenecek

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2015'te daha değerli bir Türk Lirası beklediklerini belirtti.

Acar: TL değerlenecek

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

''TÜRK LİRASININ DAHA DEĞERLİ OLMASINI BEKLİYORUZ''

Acar, yeni yılda enflasyon ve faiz baskılarının azalmasıyla Türk Lirası üzerindeki baskının da özellikle sepet bazında azalacağını söyledi ve "Türk Lirası'nda değerlenme bekliyoruz" dedi.

''AMB İÇİN ÜZÜLÜYORUM''

Acar, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım programı hakkında da değerlendirme yaptı ve şöyle konuştu: "Eski bir merkez bankacısı olarak aslına bakarsınız, AMB için üzülüyorum. Avrupa'daki tüm sorunları tek başına çözmesi bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası'nın işi yapısal sorunları çözmek değildir."

TCMB KARARI

Acar, TCMB'nin faiz indirimiyle ilgili olarak ise "Cuzi miktarda faiz indirdi.Merkez Bankası ihtiyatı elden bırakmadı zaten merkez bankalarının görevi de ihtiyatı elden bırakmamak, yerinde bir karar aldı" şeklinde konuştu.

''İYİLEŞME ORTA KARAR OLUR''

Acar, küresel ekonomisinin büyüme trendine girmesinin güç olduğunu, ABD ekonomisinde bir takım toparlanma olduğunu ancak Avrupa'da sıkıntıların devam ettiğini söyledi. Acar, Uzakdoğu'da negatif faizlerin devam ettiğini, Çin'de büyüme hızı kaybı olduğunu bu yüzden de 2015'te dünya ekonomisinde iyileşmenin orta karar olacağını ifade etti.

''TÜRKİYE FARKLI BİR SEYİR İZLİYOR''

Acar, Türkiye'nin 2015'e umutlu girdiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Petrol fiyatlarındaki düşüş cari açığı aşağı çekecek. 120 dolardan 45 dolara kadar gerilemiş, 60 dolarda denge bulması beklenen petrol fiyatları cari açıkta 2015 için yarı yarıya indirmesi bekleniyor. Cari açık sorununu çözen bir Türkiye enflasyonu da çözecektir. Kurlar üzerindeki baskı da azalır."

''OTOMOTİV SEKTÖRÜ DAHA İYİ BİR YIL YAŞAR''

Acar, otomotivde sektörünü de değerlendirdi. Acar, "2014'ün zor başlayıp, yıl sonuna doğru toparladığını gördük. İhracat ve üretim iyi gitti. 2015'in iç pazar açısından daha iyi bir yıl olmasını bekliyorum. Olağanüstü bir patlama olur mu derseniz, olabilir ama bunun için şartların gelişmesi gerekiyor. Kredi kısıtlamaları kalkarsa, vergi yükleri azalırsa bunlar olur. 2014'ten daha iyi bir ortam taşır satış açısından 2015 gibi geliyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...