'Ada satacağımıza gemi satarız'

Yunanistan Odalar Birliği Başkanı George Kassimatis, "Ada satacağımıza gemi satarız" dedi ve Türk işadamlarını kendi limanlarından ihracat yapmaya çağırdı.

Türk iş dünyası ile temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen Yunanistan Odalar Birliği Başkanı George Kassimatis sadece CNBC-e'ye konuştu, AB'nın Yunanistan kararını değerlendirdi.

Kassimatis, "AB ve IMF'den gelen yardımla artık Yunan ekonomisindeki sorunlar yüzde 100 çözülür. IMF konusunda da Nisan ayında önemli bir gelişme olabilir. Nisan'da Yunanistan'ın ödemesi gereken yüklü borçları var" dedi.,

Kassimatis, Almanya'dan Yunanistan'a gelen "Ada satın" önerisinin gerçekçi olmadığını kaydetti.

Kassimatis şunları söyledi: "Yunanistan için ada satmak asla söz konusu olamaz. Bu çok tehlikeli bir durum olur. Adalar Yunanistan'ın ulusal değerleri ve stratejik öneme sahipler, ada satacağımıza gemi satarız."

Kassimatis, İpekyol grubunun Yunanistan'dan çekilmesine ilişkin olarak "Bu sadece bugüne özel bir durum devamını beklemiyorum" dedi.

Yunanistan'da nüfusun yüzde 11'inin kamuda çalışmasının önemli bir yük olduğunu hatırlatan Kassimatis özelleştirmelerin hızlanacağına dikkat çekti.

Kassimatis, Türk işadamlarını hem özelleştirmelere davet etti; hem de "Gelin Avrupa ve Afrika'ya bizim limanlarımızdan ihracat yapalım, maliyet düşük olur" dedi.

Sayfa Yükleniyor...