Adabank'a İran ve İsrail talip

TMSF Başkanı Gül, Adabank ihalesi için İran, İsrail ve körfez ülkelerinden 3 büyük grubun yeterlilik aldığını söyledi.

Adabank'a İran ve İsrail talip

Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül, CNBC-e'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Gül, Adabank ihalesi için İran, İsrail ve körfez ülkelerinden 3 büyük grubun yeterlilik aldığını söyledi.

TMSF Başkanı üç kez ertelenen ve 24 Kasım'da yapılacak ihalede bu rakamın artacağını belirterek, "Talip olanlar ortaya çıktıkça satış sürecini uzattık, daha iyi şartlarda ihaleyi gerçekleştirmek içindi bu erteleme. 3 farklı ülkeden büyük gruplar var. 4 ya da 5'e çıkacağını umuyoruz. 4-5 farklı ülkenin büyük gruplarının kıyasıya mücadele ettiği ihale olmasını umuyoruz" diye konuştu.

Borçlularla ilgili son durum hakkında bilgi veren Gül, "TMSF'ye borcum yok, alacağım var" diyen Dinç Bilgin'le bu yıl anlaşılacağı mesajı verdi.

Gül, "atv, Sabah'ın parasının sıra cetveli kesinleşmedi. O kesinleşince tüm tarafların razı olacağı bir çözüm için çalışıyoruz, bu yıl sonuna kadar çözeceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Gül, Garipoğlu grubunun borçlarının 2010 bitmeden tasfiye edileceğini, Balkaner'le yapılan protokolün paraya çevrilmek üzere olduğunu ve Nergis grubuyla yakında yeni bir protokol imzalanacağını açıkladı.

Gül, "Borçlulara karşı şahin gibi olmak yetmiyor" diyerek kamu kurumlarına seslendi.

TMSF Başkanı, "Daha önce Tütün Üst Kurumu ve rekabet kurumuyla Burgaz Rakı'da bir problemimiz vardı. Diyalog süreciyle o problemi çözdük. Dolayısıyla bundan sonraki ilişkilerimde elimizden gelen ne varsa bunu sağlamaya çalışacağız. Diğer kamu kurumlarından benzer dayanışmayı bekliyoruz" dedi.

10 aylık başkanlık döneminde 850 milyon dolar, 2001'den bugüne ise 19,5 milyar dolar tahsilat yapıldığını söyleyen Gül, 15,5 milyar doları maliye dahil kamuya aktardıkları bilgisi verdi.

TMSF 2018'e kadar 2,5 milyar dolarlık tahsilat yapmayı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...