Adalar halkı tepkili!

Adalar Belediyesi'nin altyapı ve yol çalışmaları için katkı payı istediği vatandaşlar "Bu yasalara aykırı" diyerek dava açtı.

Adalar halkı tepkili!

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Adalar Belediyesi'nin kaldırım, yol ve altyapı giderleri için tebligat göndererek, bin ila 10 bin lira arasında para istediği Kınalıada, Burgazada ve Büyükada Maden Mahallesi sakinleri belediye aleyhine dava açıyor. Belediye'nin "Yol harcama katılım payı" adı altında 1621.98 TL tutarında vergi ödemesini istediği Kınalıada Akasya Caddesi sakinlerinden Meline Kovan, İstanbul Vergi Mahkemesi'nde iptal davası açtı. Kovan, dilekçesinde, "İlk defa alınan bu verginin hangi kriter ve oranlar gözetilerek böyle bir miktara ulaştığı belirsizdir. Bu işlem yasalara aykırıdır" dedi. CHP'li Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu uygulamayı savunarak, 2007'de de Heybeliada'da 4 milyon TL katılım payı toplandığını belirtti. Başkan Farsakoğlu, "Yolların yapılmasından dolayı müteahhitlere borcumuz var. Yasaya dayanarak bu parayı istiyoruz" diye konuştu.

'BİZ BAĞIŞLA YAPMIŞTIK'
AKP'li Eski Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ise mevcut belediye başkanının açıklmalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek "Biz ne Heybeliada'dan ne de başka bir adadan vergi aldık. Yol çalışmaları için malzemeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bağış aldık. Belediyeler, sadece yaptıkları harcama kadar katkı payı isteyebilirler. İstenen meblağ çok yüksek" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...