Adana yükseldi, Antalya çakıldı

Reidin.com Emlakendeks'in kasım verilerine göre; konut satış fiyatları en çok Adana'da arttı, Antalya'da düştü.

Adana yükseldi, Antalya çakıldı

Garanti Bankası'nın desteğiyle hazırlanan rapora göre Adana'da satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 oranında değer kazandı. Kocaeli'nde fiyatlar yüzde 0,47 artarken, Ankara'da değişmedi. İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya'da ise satılık konut fiyatları sırasıyla, bir önceki aya göre yüzde 0,08, yüzde 0,72, yüzde 0,76 ve yüzde 2,15 oranında azaldı. Böylece Antalya, konut satış fiyatlarının en fazla düştüğü il oldu.

Rapor, 2009'un Kasım ayında, satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bayrampaşa; en çok değer kaybeden ilçenin ise İzmir Bornova olduğunu ortaya koydu.

KİRADA KOCAELİ İLK SIRADA
Kocaeli, yüzde 1,93 oranında değer artışıyla, kiraların en fazla arttığı şehir oldu. Adana'da ise bir önceki aya göre kasım ayında kira değerlerinde yüzde 3,13 oranında düşüş yaşanırken, Ankara'da yüzde 2,36, Antalya'da yüzde 2,51, Bursa'da yüzde 1,94 ve İstanbul'da yüzde 0,15 düşüş gerçekleşti.

2009 Ocak-Kasım döneminde konut kira değerleri en çok değer kazanan şehir Adana, en çok değer kaybeden şehir ise Kocaeli oldu.

Rapor, kasım ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Bağcılar; en çok değer kaybeden ilçenin ise İstanbul Esenyurt olduğunu gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...