Ağaoğlu enerji sektörüne rüzgarla girdi

Ağaoğlu Grubu enerjide planladığı 1.2 milyar Euro'luk yatırım kapsamında Danimarkalı Vestas ile rüzgar türbinleri konusunda anlaştı.

Gayrimenkul ve turizm sektöründeki faaliyetleriyle tanınan Ağaoğlu Grubu girmeye karar verdiği enerji sektöründe 3 yıl içinde 1.000 Megawatt (MW) çevre dostu elektrik santrali kurulu gücüne sahip olmak için planladığı 1.2 milyar Euro'luk yatırım kapsamında Danimarkalı Vestas ile rüzgar türbinleri konusunda anlaşma yaptığını açıkladı.

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, grubun enerji sektörü planları için düzenlenen basın toplantısında yerel ve yenilenebilir enerji kaynaklarının temin ve kullanımına öncelik vererek, çevre dostu enerji santrallerinin yatırım ve işletmesi planları kapsamında Mersin'deki rüzgar santralinin türbinleri için Vestas ile 19 Mart tarihinde anlaştıklarını, sevkıyata bu yılın üçüncü çeyreğinde başlanacağını ve 2010 başında kurulumunun tamamlanacaklarını söyledi.

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu toplantıdaki konuşmasında, "Enerji sektörünün önünü çok açık gördüğümüz için bu sektörde büyüme kararı aldık" derken Onuk da, Ağaoğlu grubunun dengeli bir yatırım portföyüyle 2015 yılına kadar kurulu güç bazında özel sektörün ilk 10 enerji üretim şirketinden biri olmak istediğini söyledi.

Onuk, "Mersin rüzgar santralimizde deneme üretimine bu yıl sonunda başlamayı, en geç önümüzdeki yılın başında bu santrali tamamlayarak devreye almayı planlıyoruz. (Vestas ile) Sözleşmemiz kapsamında 11 adet 3 MW'lık rüzgar türbini Vestas tarafından temin edilip nakledilecek, ayrıca rüzgar teknolojisi açısından çok önemli olan bu türbinlerin işletmesi ve bakımı ilgili olarak ta 5 yıllık sözleşmeyi imzalamış bulunuyoruz" dedi.

Mevcut portföyleri hakkında bilgi veren Onuk, toplam 34 MW gücündeki Mersin rüzgar santralinin inşaatına başlandıklarını, Bursa, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki rüzgar santralleri ile Bingöl'de toplam 60 MW gücündeki Duru ve Abdalan hidroelektrik santrallerinin ise lisans aşamasında olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...