Aidatlarda salgın indirimi (İşte en pahalı ve en ucuz konut aidatı olan ilçeler...)

Gayrimenkul alırken sadece evi almak değil, masraflarını da bilmek artık çok büyük önem kazandı. Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları sık sık haber konusu oluyor. Salgın nedeniyle ortak alan kullanımının azlaması aidatları da kısmen aşağı çekse de, İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 2 bin 200 liraya kadar çıkabiliyor.

Aidatlarda salgın indirimi (İşte en pahalı ve en ucuz konut aidatı olan ilçeler...)

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını sonrasında spor salonu, sauna, oyun alanları, kafeler ve restoranlar gibi insanların toplu olarak vakit geçirdiği birçok alan geçici olarak hizmete kapatıldı.

Sitelerde yaşayanlar bu alanların kullanımı ve giderleri karşılığında belirli tutarlarda aidat ödüyor.

Bir değerleme şirketinin araştırmasına göre, bu tip ortak alanların kapatılması sahiplerine aidatta yüzde 10-15 oranında indirim olarak yansıdı.

Sitelerdeki ticari alanların ve sosyal tesislerin kapatılmasıyla beraber kullanılan elektrik, doğalgaz ve su da azaldı.

Site yönetimleri de yaşanan bu düşüşü site sakinlerine yansıttı.

Araştırmaya göre; 'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 320 lira, bu rakam 125 liradan başlayıp 2 bin 200 liraya kadar çıkabiliyor.

100 metrekarelik daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakam 950 lira ile Şişli'de görülürken, onu 920 lira ile Beşiktaş, 525 lira ile Kağıthane takip ediyor.

Söz konusu rakamın en düşük olduğu ilçeler ise 125 lira ile Silivri, 190 lira ile Beylikdüzü, 200 lira ile Büyükçekmece.

İstanbul’da en fazla aidat toplanan ilçeler Sarıyer, Esenyurt, Beykoz, Kadıköy, Küçükçekmece ve Bağcılar olarak sıralanırken, En düşük aidat Fatih'te ödeniyor.

VİDEO: FAİZ DÜŞTÜ, SATIŞLAR HIZLANDI

Sayfa Yükleniyor...