AIESEC: Türkiye'yi haritadan silmedik

Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği (AIESEC), hakkında çıkan 'Türkiye'yi haritadan sildi' haberlerine ilişkin bir açıklama yaparak kamuoyundan özür diledi.

AIESEC: Türkiye'yi haritadan silmedik

1954 yılında kurulan ve vizyonu dünya barışı olan Türkiye’de de dernek olarak faaliyet gösteren Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği (AIESEC Türkiye) genç liderler yetiştiren ve 126 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük gençlik organizasyonudur.

Son günlerde sosyal medyada yer alan "AIESEC, Türkiye’yi haritadan sildi” haberlerine AIESEC’ten açıklama yapıldı.

"Bazı AIESEC ülkelerinin bağımsız bazı web sitelerinde farkedilmeden Türkiye’nin yer almadığı haritalara yer verilmiştir. 

Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC Global’in websitesinde Türkiye haritası yer almaktadır.

AIESEC Global’in web sitesinden bağımsız bazı ülke web sitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlendi ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarıldı.

"TÜRKİYE'NİN YOK SAYILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

AIESEC Global Halkla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores “ AIESEC ulusal web siteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir” dedi.

AIESEC Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Çağla Akbaş “Türkiye’nin AIESEC web sitesindeki haritadan silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. AIESEC Türkiye globalde top 7 en iyi AIESEC ülkesinden biridir ve Kolombiya’da gerçekleşen AIESEC Uluslararası Kongresi’nin en önemli ödülü olan Genç Liderlik Hareketi Ödülünü alarak 126 AIESEC ülkesinin en iyisi seçilmiştir. Global arenada Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir, yapılan hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Yaşanılan bu talihsizlik ile ilgili herkesten özür dileriz” şeklinde açıklama yaptı.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • AIESEC
  • Ekonomi
  • AIESEC Türkiye
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...