Airbnb borsaya açılmaya hazırlanıyor

Uzun zamandır beklenen yeni borsa oyuncusu artık hazır. Borsaya açılma hazırlıklarında bulunan ve son evraklarını da teslim eden Airbnb, 35 milyar dolarlık bir değerleme bekliyor. Airbnb hisseleri Nasdaq'da işlem görecek.

Airbnb borsaya açılmaya hazırlanıyor

Dünyanın en yaygın kullanılan ev kiralama uygulamalarından olan Airbnb, dün yapılan açıklamaya göre, bu ayın sonlarında ilk halka arzında (IPO) bugüne kadar planlanan 31 milyar dolarlık değeri aşarak 35 milyar dolarlık bir değerleme bekliyor.

Airbnb kurucuları Brian Chesky, Joe Gebbia ve Nathan Blecharczyk, halka arz lansmanında yaklaşık 100 milyon dolarlık hisse satacak.

Chesky’nin hisselerinin değeri yaklaşık 3,8 milyar dolar olurken, Gebbia ve Blecharczyk’in hisseleri yaklaşık 3,5 milyar dolar değerinde olacak. Airbnb'ye ilk kez 2009'da yatırım yapan Sequoia Capital ise, 4 milyar doların üzerinde bir hisseye sahip olacak.

Salgın döneminde ciddi kayıplar yaşayan şirket, işgücünün 4'te 1'ini çıkartmış ve bu sene topladığı 2 milyar dolarlık yeni yatırımla 18 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Sayfa Yükleniyor...