AK Partili isimden emeklilere müjde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Bin 100 liranın altında maaş alan işçi ve Bağ-Kur emeklilerimize yılda bin 200 lira ek zam yapacağız" dedi.

AK Partili isimden emeklilere müjde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, maaşı bin 100 liranın altında olan emeklilere yıllık bin 200 lira ek zam yapılacağını söyledi. 

Seçim çalışmalarına devam eden Hotar, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip Türkiye'de 10 milyona yaklaşan ve nüfusun yüzde 12’sini oluşturan emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaların öncelikli görevleri arasında bulunduğunu belirtti.  

Hotar, sosyal güvenlik sistemini geliştirirken, çalışanlar, işverenler ve emekliler arasında hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir denge oluşturulmasını temel ilke edindiklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Emekli vatandaşların ekonomik refahını ülkemiz şartlarında olabilecek en iyi duruma getirmek amacıyla maaşı bin liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize seyyanen 100 lira zam yaptık. Şimdi ise bin 100 liranın altında maaş alan işçi ve Bağ-Kur emeklilerimize yılda bin 200 lira ek zam yapacağız. 630 binden fazla emeklimizin yararlandığı bu düzenleme ile emeklilerimizin aylıklarına ortalama en az 50 liralık ayrıca bir artış sağladık. Şimdi ise Bağ-Kur sigortalı olan esnafımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek pirimi kesintisini tamamen kaldıracağız"

Hotar, ayrıca emeklilerin uygun şartlarda ev almalarını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ ile işbirliği yapıldığını, bu sayede emeklilerin ayda 250 liraya ev sahibi olabileceğini sözlerine ekledi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...