Akbank 50 şube açmayı planlıyor

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer 2009’da 50 yeni şube açmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (Kagider) düzenlediği basın toplantısında konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer , “2009’da 50 yeni şube açmayı planlıyoruz. Ancak yerleri henüz belli değil her şubeye en az 7-8 personel alınacağı düşünüldüğünde, 2009’da da yeni eleman alımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sabancı Dinçer Ekim sonunda Reuters’a açıklamasında, 2008’de 2 bin 500 kişilik yeni istihdam yarattıklarını söylemiş ancak 2009’da şube sayısı ve istihdamda aynı düzeyde kalmayı düşündüklerini söylemişti.

Global finans krizinin Türkiye’de ağırlığını hissettirmeye başlamasıyla Akbank personel sayısını Eylül sonundan sonra 613 kişi azaltmıştı.

Türk bankacılık sektörü için döviz kaynaklı likiditenin önemli olduğunu vurgulayan Dinçer, “Akbank için borç çevirmede likidite sorun değil, faiz önemlidir. Faiz uygunsa borç alırız diyoruz” dedi.

HEKES IMF İLE ANLAŞMA YAPTI
Dinçer, IMF’nin önemli bir disiplin olduğunu, herkesin şu anda IMF ile anlaşma yaptığını belirterek, IMF ile anlaşma yapılırken bunun iki taraflı bir pazarlık olduğunu söyledi. Ankara’da şu anda bu pazarlıkta IMF’den gelecek rakamın reel sektöre verileceğini ve iç ekonominin canlandırılmasında kullanılacağını tahmin ettiğini ifade eden Dinçer, “Doğrusu da zaten bu” dedi.

Türkiye’nin dış ticaret yaptığı ülkelerden, özellikle AB’de bazı ülkelerin bu yıl sıfır büyüyeceğini ya da büyümeyeceğini dile getiren Dinçer, bunun ihracat yapılamayacağı anlamına geldiğini kaydetti.

CANLANDIRILMALI
Dinçer, “Bizim için ekonominin canlandırılması lazım. Dolayısıyla reel sektörü canlandırıcı bir paket alıyor olmamız lazım” şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...