Akbank 70'inci yılında bankacılığın geleceğini şekillendiriyor

Akbank’ın bankacılığın geleceğine yön verecek dönüşüm projesi, Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Genel Müdür Hakan Binbaşgil’in katılımıyla tanıtıldı.  Akbank sadece yeni şube modeliyle değil, iş yapış biçimlerindeki devrim niteliğinde değişikliklerle bankacılıkta yepyeni bir dönemin sinyallerini veriyor.

Akbank 70'inci yılında bankacılığın geleceğini şekillendiriyor

Teknoloji yatırımlarıyla geleceğin bankacılığını bugüne taşıyan Akbank, kuruluşunun 70. yılında, 14 bine yakın çalışanıyla tüm Türkiye’de sektöre yön verecek dönüşüm projesine imza atıyor.  Güvenilir, dinamik, sade, yenilikçi ve insan odaklı yaklaşımıyla teknolojinin tüm gelişmelerini müşterileriyle buluşturan Akbank, bu yeni iş modelini 2018’de yaklaşık 250 şubesinde hayata geçirecek.

 “Ülkemizle birlikte büyüdük”

Akbank’ın 70’inci yılına girerken, hem şubelerinde hem de iş süreçlerinde yaşanan dönüşüm programının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, "Bugün bizim için çok önemli bir gün, Akbank için bir mihenk taşı.  Bankamız, bugün hem yetmişinci yılını kutluyor, hem de önümüzdeki yıllar için yeni iş modelimizi başlatıyor. Yetmiş yıllık bu bayrak yarışında yeni bir tura başlıyoruz. Akbank’ın temel misyonu her zaman sürdürülebilir ekonomik değer yaratmak oldu. Genlerimizde ihtiyatlı olmak, öngörülebilir olmak ve tutarlı olmak var. Bunları yaparken de bizim için 5 ana başarı temel taşımız var; vizyon sahibi üst yönetim, inovasyon ve teknoloji, kaliteli iş gücü, güçlü marka değeri, uzun vadeye odaklanan hissedar yapısı… Tüm bunlar neden Akbank’ın olmazsa olmazı?  Çünkü bir banka, her şeyden önce güven müessesesidir. Yetmiş yıl boyunca tüm paydaşlarımıza “Güveninizin Eseriyiz” dedik. Paydaşlarımız da bize güvendi. Bu güvenin arkasında 70 yıllık bir emek, 70 yıllık bir tarih var. Bu vesileyle 70 yılda Akbank’a emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıllar boyunca da Türkiye’nin güven duyulan bankası, Türkiye’nin Akbank’ı olmaya devam edeceğiz. 

“Yarının Akbank’ını inşa ediyoruz”

Yenilikçi anlayışımızla, bugün burada, yarının Akbank’ını inşa ediyoruz. Bugün büyük bir değişimi başlatıyoruz. Fakat önümüzdeki yetmiş yıl boyunca da Akbank’ın kurulduğu günkü temel değerleri hiç değişmeyecek. Başta hissedarlarımız, tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için emek vereceğiz. Zoru kolaylaştırmak için tecrübemizi konuşturacağız. Proaktif, yenilikçi, dinamik olacağız. İnsan odaklı, müşteri odaklı olmayı sürdüreceğiz. Ve belki de en önemlisi, faziletli davranmaya, bankacılık ahlakına uymaya ve doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Bugün yetmişinci yaşımızı kutluyoruz. Yetmiş yaşın akıl ve hikmetine sahibiz ama yedi yaşındaki gibi dinç, dinamik, coşku doluyuz.. Bugün genç ama yetenekli, bilgili ve tecrübeli ekibimizle geleceğin Akbank’ını inşa etmeye başlıyoruz. Önümüzde çok heyecanlı günler bizi bekliyor.

 "70 yılda 64 bin kişinin emeği var"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil basın toplantısındaki konuşmasında, "1948’de Adana’da tohumları atılan 'yöresel' bir bankadan uluslararası alanda hizmet kalitesini ispatlamış, öncü ve yenilikçi bir bankaya 70 yıllık bir yolculukla ulaştık. Bu yola 12 kişiyle çıktık, bugün 14 bine yakın büyük bir aile olduk. Bugüne kadar toplam 64 bin kişinin, neredeyse küçük bir şehir kadar insanın, geldiğimiz noktada büyük emeği var. Bu yolculukta bizlere ilham veren ve katkı sağlayan çalışanlarımıza, müşterilerimize, hissedarlarımıza, paydaşlarımıza ve bu topraklardan çıkmış bir banka olarak tüm Türkiye’ye, binlerce kez teşekkür ediyoruz" dedi ve ekledi; "70 yıldır bankacılıkta en iyi hizmetin, teknolojinin öncüsü olduk; kendimizi sürekli yeniledik. Değişmeyenler; Türkiye’ye olan inancımız ve etik değerlerimiz, şeffaf ve temiz bankacılık anlayışımız oldu. Çünkü Türkiye’nin geleceği, bizim geleceğimiz. Bu inançla, yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2017 sonunda Veri ve Yaşam Merkezi yatırımımızı paylaşmıştık, bugün de burada bankacılıkta bir milat olacak yeni şubemizi ve iş modelimizi anlatmaktan büyük gurur duyuyoruz.  Bu yatırımların ve yeniliklerin hepsi geleceğin bankacılığını bugünden müşterilerimize sunma arzumuzun ve vizyonumuzun göstergesi. Tüm çalışmalarımızı; güvenilir, dinamik, sade, yenilikçi ve insan odaklı olmak üzere beş değer üzerine oturtuyor, Akbank’ın geleceğini buna göre şekillendiriyoruz. Bu vizyonumuzla elde ettiğimiz başarılar dünya finans otoritelerince ve uluslararası kuruluşlarca da takdir ediliyor. Uzun süredir Akbank olarak Brand Finance araştırmasının sonuçlarına göre “Türkiye’nin En Değerli Banka Markası” unvanımızı koruyoruz. 

‘’Güçlü mali yapımız sayesinde geleceğimize önemli yatırımlar yapabiliyoruz’’

Binbaşgil konuşmasına şu şekilde devam etti, ‘’Güçlü mali yapımız sayesinde geleceğimize önemli yatırımlar yapabiliyoruz. 2017’de teknolojiye yaklaşık 150 milyon dolar kadar yatırım yaptık. Bu sene de teknolojiye benzer bir yatırım söz konusu olacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde toplamda 250 milyon dolar yatırım yapacağımız Akbank Veri ve Yaşam Merkezi’nin temelini attık. Ülkedeki en iyi yetenekleri bankamıza kazandırmak, inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, mevcut çalışanlarımızı da yeni iş yapış biçimlerine adapte etmek konularında da önemli yatırımlarımız var. Bugün de uzun süredir emek verdiğimiz bu yeni iş modelini şubelerimizde hayata geçiriyoruz. Güçlü mali yapı ve vizyoner bir ekibin bir arada olması ‘Yarının Akbank’ını inşa etmemizi sağlıyor. Akbank’ın ‘Bankacılığın Geleceği’ni şekillendirecek olmasından çok mutluyum.

“828 lokasyonda 14 bin Akbanklıyla pasta kesildi”

Akbank’ta başarıları bir arada kutlamanın kurumsal kültürün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Binbaşgil, “Geçtiğimiz günlerde bankamızın 70’inci yıl kutlamaları kapsamında tüm şube, bölge müdürlükleri ve genel müdürlüğümüzün dahil olduğu, 828 lokasyonda aynı anda bir kutlama yaptık. Bu anlamlı kutlamayı tüm Türkiye çapında 14 bin Akbanklı canlı yayınla, şubelerinde yer alan ekranlarından takip etti.  Tüm lokasyonlarda eş zamanlı şekilde pasta kestik. Yüksek teknolojimiz kutlamalarımızı bile hep birlikte yapmamıza artık imkan sağlıyor ” dedi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Sabancı
  • Dijital
  • Ekonomi
  • Finans
  • Şirketler
  • akbank

Sayfa Yükleniyor...