Akbank 'danışma ekibi' kurdu, Derviş başa geçti

Akbank, Türkiye ve banka için ortaya çıkan koşulları değerlendirmek için bir Uluslararası Danışma Kurulu oluşturdu. Kurulun başkanı Derviş olacak.

Akbank 'danışma ekibi' kurdu, Derviş başa geçti

Akbank, eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı, eski Devlet Bakanı, halen Brookings Enstitüsü’nde küresel ekonomi alanında Başkan Yardımcılığı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Kemal Derviş başkanlığında Uluslararası Danışma Kurulu’nu oluşturdu.

Uluslararası Danışma Kurulu küresel ve yerel ekonomik gelişmeler ve bunların Akbank için stratejik çıkarımlarını tartışarak değerlendirmelerde bulunacak.

Uluslararası Danışma Kurulu’nda yer alacak diğer üyeler, iklim değişikliği konusundaki ünlü Stern Raporu’nun yazarı, Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti ve halen London School of Economics Profesörü Lord Stern; Citigroup Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sir Win Bischoff; Olayan Financing Company CEO’su Lubna Olayan; dünyanın önde gelen kalkınma ekonomistlerinden Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dani Rodrik; Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Akbank Yönetim Kurulu’ndan Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer; Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Danışmanı ve Şeref Başkanı Erol Sabancı; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kozanoğlu; Murahhas Üye Bülent Adanır; Murahhas Üye Hayri Çulhacı ve Akbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul olacak.

Bu girişimin oluşmasında liderlik rolünü üstlenen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Günümüzde farkı yaratan bilgidir. Öz ve doğru bilgiye kısa sürede ulaşabilmek fırsatları değerlendirmede, rekabetçi olmada ve risklere karşı korunmada bir öncelik yaratmaktadır. Yeni oluşturduğumuz Uluslararası Danışma Kurulu, her biri kendi alanında engin bilgi ve tecrübeye sahip değerli üyeleri ile, Bankamızın bu gücüne katkıda bulunacaktır. Ayrıca bu girişimin Türkiye ekonomisi için var olan fırsatların küresel anlamda daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Akbank Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Kemal Derviş, “Bu istisnai grubun toplantılarını dört gözle bekliyorum. Tüm üyelerine teşekkür ediyor ve Türkiye, Doğu Akdeniz Bölgesi ve dünya ekonomisi için kritik olan bu dönemde, istişarelerimizin Türkiye ve dünyadaki fikir liderleri arasındaki bağları güçlendireceğine inanıyorum” diye konuştu.

12 üyeden oluşacak Akbank Uluslararası Danışma Kurulu yılda iki defa toplanacak. Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı Temmuz ayında İstanbul’da yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...