Akbank'a 100 milyon Euro kredi

Akbank'ın Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağladığı 100 milyon Euro'luk kredi KOBİ'lere kullandırılacak.

Akbank'a 100 milyon Euro kredi

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, sağlanan 100 milyon Euro'luk kredi ile Akbank'ın reel sektöre kullandırılmak amacıyla Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) temin ettiği fon miktarını 500 milyon Euro'ya ulaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, AB Komisyonu ve üye ülkeler tarafından aday ülkeleri desteklemek amacıyla onaylanan Çerçeve Anlaşması kapsamında sağlanan söz konusu kredinin, Türkiye'nin AB katılımı sürecinde reel sektörün desteklenmesi amacıyla Akbank'a temin edildiği kaydedildi.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik krizde, Akbank'ın AYB'den sağladığı bu uzun vadeli kredinin gerek Akbank gerekse Türkiye'ye duyulan güvenin bir sonucu olduğunu, alınan bu kredinin Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ sektörünün finansmanı için kullanılacağını belirtti.

Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli de söz konusu kredi ile Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ'lerin gelişimine destek olacak daha uzun vadeli ve daha düşük maliyetli kredi sağlama olanağının yakalandığını bildirdi.

AYB Türkiye Direktörü Alain Terraillon ise şunları kaydetti: ''Söz konusu 100 milyon Euro tutarındaki kredi Akbank ile AYB arasındaki güçlü ve sürekli işbirliğinin bir göstergesidir. Uzun vadeli krediler aracılığı ile Türk KOBİ sektöründe sürdürülebilir bir büyümeyi desteklemek nihai amacımızdır. Akbank'ın yaygın şube ağı, geniş müşteri portföyü ve güçlü grup şirketleri ile bu konuda çok güçlü bir partner olduğuna inanmaktayız.''

Sayfa Yükleniyor...