Akbank'a 860 milyon dolarlık kredi

Akbank 300 milyon doları taze kaynak olan 860 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı.

Akbank'a 860 milyon dolarlık kredi

Akbank yurtdışı ihracat alacakları, çek alacakları ve dövizli havalelere dayalı seküritizasyon programı kapsamında 300 milyon dolar tutarındaki bölümü taze kaynak, 560 milyon dolarlık bölümü mevcut kredilerin yeniden finansmanı olmak üzere toplam 860 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada ortalama vadesi 5.8 yıl olan 300 milyon dolar tutarındaki yeni kredinin Standard Chartered, WestLB, Wells Fargo, Avrupa Yatırım Bankası ve International Finance Corporation'dan temin edildiği belirtildi.

Akbank tarafından gönderilen basın bülteninde, söz konusu işlemle Akbank'ın 2009 yılından bugüne Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden yapılan gelecekteki nakit akımlarına dayalı ilk sekuritizasyon kredisini temin ettiği belirtildi.

Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, 300 milyon dolar tutarındaki uzun vadeli kaynağın piyasa koşullarına göre oldukça uygun maliyetlerle temin edildiğini belirterek, "Ayrıca, mevcut seküritizasyon kredilerimizin bir bölümünü yeniden finanse etmek suretiyle maliyetlerde iyileştirme sağladık. Türk bankacılık sektöründe mevduatların ortalama vadesinin 45 gün olduğu dikkate alındığında, etkin risk yönetimi çerçevesinde daha sağlıklı bir bilanço yapısı için pasiflerin vadesinin uzatılması önem arz etmektedir" dedi.

Kefeli, piyasaların kapalı olması nedeniyle uzun süredir bölgeden bu yolla bir kredi temin edilmediğini ve Akbank’ın gerçekleştirdiği işlemin ardından, bundan sonraki dönemde yeni işlemlerin takip etmesini beklediklerini ifade etti.

Açıklamaya göre, yeni işlem ile Akbank’ın yurtdışı ihracat alacakları, çek alacakları ve dövizli havalelere dayalı seküritizasyon programı kapsamında 1999 yılından bugüne kadar 28 ayrı kısımda sağladığı uzun vadeli kaynak tutarı 4.7 milyar dolara ulaşmış oldu.

Sayfa Yükleniyor...