Akbank'ın kârı 569 milyon lira

Akbank, ilk üç ayda kârını yüzde 15 artışla 569 milyon liraya çıkardı.

Akbank'ın kârı 569 milyon lira

Akbank, yılın ilk çeyreğinde 569 milyon lira net kâr elde etti. Geçen yıl aynı dönem kârı, olağanüstü kalemler arındırıldıktan sonra, 495 milyon lira olan Akbank’ın ilk çeyrek kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artmış oldu.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Akbank güçlü sermayesi, geniş mevduat tabanı ve yüksek likiditesi ile Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye her zaman olduğu gibi devam etmektedir.” dedi.

Kurtul, global ekonomide yaşanan olumsuzlukların Türkiye’ye yansımalarına karşın Akbank’ın takipteki kredi alacaklarının sektör ortalamasının oldukça altında kalarak yüzde 3 olarak gerçekleştiğini ve toplam tutarı 1 milyar 454 milyon lira olan takipteki kredi alacaklarının tamamı için yüzde 100 karşılık ayrıldığını vurguladı.

Akbank’ın sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 17.6 olduğuna dikkat çeken Kurtul bu oranın sadece Türk bankacılık sektöründe değil global bankalar arasında da en yüksek oranlardan biri olduğunu söyledi.

Kurtul sözlerini şöyle sürdürdü: "Kriz yılı olarak tabir edilen 2008 yılının başında toplam personel adedimiz 13.513 iken aynı yılın sonunda 15.127’e ulaşmıştır. Bu dönemde sektörde net personel artışı yaklaşık yüzde 8 olurken Akbank’taki net personel sayısı artışı yaklaşık yüzde 12 ile sektörün yüzde 50 üzerinde gerçekleşmiştir.”

Sayfa Yükleniyor...