Akbank'ın yeni Genel Müdürü Ziya Akkurt

Akbank'ta Zafer Kurtul’dan boşalan genel müdürlüğü görevine Akbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Vekili Ziya Akkurt getirildi.

Akbank'ın yeni Genel Müdürü Ziya Akkurt

Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Görevli Üyesi Akın Kozanoğlu'nun emekliliği nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliğine Zafer Kurtul getirildi. Zafer Kurtul, ayrıca Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye oldu.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre Zafer Kurtul'dan boşalan genel müdürlük görevine ise Akbank Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Vekili Ziya Akkurt getirildi.

Akkurt yapılan açıklamada "Akbank'ın Türkiye’nin en değerli bankası konumunu sağlamlaştırmak, müşterilerimize, çalışanlarımıza, ortaklarımıza ve tüm paydaşlarımıza değer katmak ve ekonomimizin dinamik büyümesini desteklemek önümüzdeki dönemde de öncelikli hedefimiz olacaktır" dedi.

Diyarbakır'da Akkurt 1961 yılında doğan Akkurt orta öğretimine Diyarbakır Anadolu Lisesi'nde başlayıp Ankara Anadolu Lisesi'nde tamamladı ve ve 1983 yılında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

İş hayatına 1983 yılında İnterbank’ta MT olarak başlayan Akkurt, 1989 kadar Kredi ve Pazarlama, Yurtdışı Pazarlama görevlerinde bulunmuştur. Akkurt, 1989-1991 yıllarında BNP-AK-Dresdner Bankası'nda Pazarlama Müdürü, 1991-1996 yılları arasında da Osmanlı Bankası ve Banque Paribas/Paris'te Finansal Kuruluşlar Pazarlama ve Ülke Kredileri Sorumlusu olarak çalıştı.

Akkurt, 1996 yılında Akbank'a Kurumsal Bankacılık Bölüm Müdürü olarak katılmış, 1997 yılında da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Akkurt, 2001 yılında başlatılan Yeni Ufuklar Değişim Projesi’nde aktif olarak görev almış ve Ticari Krediler, Ticari ve Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanları Bölümlerini yeniden yapılandırma sorumluluğunu yürüttü.

Geçen yıl Ak Yatırım Menkul Değerler'e Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Akkurt, 2009 yılı Nisan ayında Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Vekili olarak Akbank'ta çalışma hayatına devam etti.

Akkurt, aynı zamanda, 1996-2008 yılları arasında sırasıyla BNP-Ak-Dresdner Bank, BNP-Ak-Dresdner Finansal Kiralama şirketlerinde kredilerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği, 2006-2008 yılları arasında ise Akbank A.G./Almanya yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

Sayfa Yükleniyor...