Akbank'tan Dolandırıcılık Uyarısı

Banka, son günlerde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı müşterilerini e-posta ile uyarıyor.

Akbank'tan Dolandırıcılık Uyarısı

Akbank'tan banka müşterilerine gönderilen açıklamada, e-posta ile MSN Messenger'de (sohbet programı) kendisini "banka yetkilisi" olarak tanıtan kişi ya da kişiler tarafından "Akbank" adına gönderilmiş gibi görünen e-postalar ile kişiye özel şifre, kimlik ya da ürün bilgilerinin talep edildiğinin, internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla "kontör" gönderimi ya da "para transferi" gibi işlemler için yönlendirme yapıldığının gözlemlendiği belirtildi.

Bankanın hiçbir şekilde "hizmet@akbank.com.tr, axess@bireysel.akbank.com" gibi "akbank" uzantılı e-posta adresi veya başka bir e-posta adresini kullanarak kredi kartı, banka kartı, internet bankacılığı gibi ürün ve şifre bilgileri ile kimlik bilgilerini e-posta yoluyla talep etmediğinin ve işlem yapılmasını istenmediğinin ifade edildiği açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Bu tipteki sahte e-postalar aracılığı ile toplanan bilgiler, kötü niyetli kişilerce dolandırıcılık amacıyla kullanılabilmekte ya da e-postalardaki linklere tıklanması yoluyla zararlı yazılımların kullanıcı bilgisayarlarına yüklenmesi sağlanabilmektedir. Tanımadığınız kişilerden gelen bu tip sahte e-postaların hiç açılmadan silinmesi ya da açılmışsa linklerin takip edilmemesi güvenliğiniz açısından önemlidir. Kredi kartı bilgilerinizi veya size özel başka herhangi bir bilgiyi isteyen e-postalara cevap vermeyiniz. Herhangi bir linke yönlendiren e-postalardaki linkleri kesinlikle tıklamayınız. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda lütfen 444 25 25 numaralı telefonumuzdan Çağrı Merkezimizi arayınız.

www.akbank.com adresindeki internet sitemizde, "İnternet ve Bilgi Güvenliği/Duyurular" kısmında yer alan "güvenlik" ile ilgili hususlara uyulmasını öneririz."

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...