Akbank'tan EBRD ve IFC ile 4 yeni anlaşma

Akbank, EBRD ve IFC ile KOBİ'lere ve dış ticaret işlemlerine yönelik dört yeni anlaşma imzaladı.

Akbank'tan EBRD ve IFC ile 4 yeni anlaşma

, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile KOBİ’lere yönelik iki yeni kredi anlaşmasının yanı sıra, dış ticaret işlemleri ve orta ölçekli işletmelerini finansman ihtiyacını destekleyecek 4 yeni anlaşma imzaladı.

Açıklamaya göre, EBRD ile imzalanan ve kadın girişimci KOBİ’lere yardımı hedefleyen ilk anlaşma olan TURWIB II programı 50 milyon dolar tutarında ve 2,5 yıl vadeli olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu sağlanan yeni kaynağın Covid-19'dan olumsuz etkilenen kadın KOBİ’lerin sermaye ve likidite ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik kullandırılacağını belirtti.

Çelebioğlu, Akbank’ın sürdürülebilirlik konusundaki öncü uygulamalarının, global ölçekteki ilişkiler ağının, yüksek itibarının ve yurtdışı borçlanma işlemlerindeki uzmanlığının bir yansıması olduğunu belirterek, aldıkları bu kredinin Akbank'ın sürdürülebilirlik konusunda finansal sektörde liderliğini devam ettirdiğini vurguladı.

Çelebioğlu, bu fonlamayla beraber sürdürülebilirlik temalı yurt dışı fonlamalarını 2 milyar doların üstüne çıkardıklarını bildirdi.

"IFC İLE YENİ ANLAŞMASI"

Banka ayrıca IFC'nin Refugee Impacted Areas projesi kapsamında 50 milyon dolar tutarında, 3 yıl + 1 hafta vadeli yeni bir kaynak için de anlaşma imzaladı. Proje kapsamında belirlenen ağırlıklı olarak güney ve güneydoğudaki 22 ilde küçük işletmeleri desteklemek için bir finansmana erişim sağlanmış olacak.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...