Akbatı, Bahçeşehir'de yükselecek

Toplam 220 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek projede büyüklükleri 67 ile 571 metrekare arasında değişen 348 rezidans, 186 bin - 1 milyon 850 bin TL arasında satışa sunuluyor.

Akbatı, Bahçeşehir'de yükselecek

Akkök Şirketler Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin yeni projesi Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Esenyurt'un Bahçeşehir bölgesinde hayata geçiyor.
        
Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akiş Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök, ''Akiş, bugün 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip projelerin içinde yer almaktadır'' dedi.
        
Gayrimenkul'ün, Türkiye'de son 25 yılda yıldızı parlayan bir sektör olduğunu, gayrimenkul sektöründe son yılların bir diğer cazibe alanını ise sayıları hızla artan alışveriş merkezlerinin oluşturduğunu söyleyen Dinçkök, ''Ülkemizde gayrimenkule verilen değerin ve yatırımların daha da artacağını öngrmekteyiz. Bu doğrultuda analistler Türkiye'de yatırıma başlayan ya da yatırım planlayan yabancıların ilan ettiği projelerin yatırım tutarının 10 milyar doları aştığını bildirmektedirler'' diye konuştu.
        
''KONUT ALACAK OLANLAR ESKİYE ORANLA DAHA TİTİZ DAVRANIYOR'        
Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy da artık konut alacak olanların eskiye oranla daha titiz davrandıklarını belirtti.
        
Durusoy, ''Bizim Akiş olarak önceliğimiz, projelerimizin bulundukları bölgenin yaşam kalitesini yükseltecek konsept ve tasarıma sahip olmalarının yanı sıra, ev sahiplerimizin birlikte zaman geçirmekten keyif alacakları yaşam alanları yaratmaktır'' dedi.
       
Esenyurt Bahçeşehir bölgesinde yer alan Akkoza projelerinin geçtiğimiz günlerde ortaklık yapısındaki değişimle gündeme geldiğini anımsatan Durusoy, ''Bu yıl içinde tamamlanması hedeflenen Akkoza birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatı yüzde 75 Garanti Koza ve yüzde 25 Akiş ortaklığıyla devam ediyor. Satışa çıkan 3. fazda ise Akiş olarak yer almıyoruz. Proje içinde yer alan alışveriş ve yaşam merkezi ise, Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle yüzde 100 Akiş projesi olarak Akbatı adıyla hayata geçecek'' dedi.
        
Halen inşaatı devam etmekte olan Akbatı'nın İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri ve bunun üzerinde yükselecek iki kule üzerinde toplam 348 adet rezidanstan oluştuğunu bildiren Durusoy, projenin 220 milyon dolar yatırımla hayata geçeceğini kaydetti.
        
''ÖN SATIŞ YAPTIK''
Durusoy, projede kojenerasyon kullanarak kendi enerjisini kendisinin üretmesi konusunda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Durusoy, ''Grup olarak enerji üreten Akenerji ile de koordinasyona girdik. Burada yaşayanlara düşük maliyetle enerji sağlamak konusunda çalışıyoruz'' dedi.
        
571 metrekare dairenin fiyatının 1 milyon 850 bin lira olduğunu, projede resmi olarak satışa başlamadıklarını ancak ön satış yaptıklarını ifade eden Durusoy, arsayı 2006 yılında Esenyurt Belediyesi'nden satın aldıklarını, toplam maliyet içinde yer alan arsa değerinin 22 milyon dolar olduğunu kaydetti.
        
Durusoy, projede 7 gün 24 saat ambulans servisi verdiklerini, rezidanslardan 125 milyon lira satış geliri hedeflediklerini belirtti.
        
''AVM'DEKİ MAĞAZALARI SATIŞA ÇIKARMAYACAĞIZ''
Akiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Alize Dinçkök Eyüboğlu ise dairelerde ses yalıtımını sağlayabilmek için TEM tarafına ses duvarı yapılacağını, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde ise 300'e yakın mağaza, 9 sinema salonu, restoranlar yer alacağını anlattı.
        
Soruları da yanıtlayan Eyüboğlu, AVM'deki mağazaları satışa çıkarmayacaklarını, onları zamanı geldiğinde kiraya vereceklerin belirtti.
        
AVM terasını tamamen yürüyüş parkuru haline getirdiklerin belirten Eyüboğlu, projeye olan ilgiden çok memnun olduklarını kaydetti.
        
Eyüboğlu, daireleri 2011 Aralık ayında teslim edeceklerini, AVM'nin Eylül 2011'de açılacağını söyledi.
        
Verilen bilgiye göre, 50 bin 838 metrekare arsa üzerinde 242 bin metrekare brüt inşaat alanına sahip projede 21 katlı mavi kule ve 11 katlı yeşil kulede toplam 348 rezidans daire yer alıyor.
        
300 mağazanın yer alacağı Akbatı Alışveriş Merkezi'nde ise sinema, hipermarket, yapı market, otopark yer alacak.
  

Sayfa Yükleniyor...