Akmerkez'den kira kurunda yüzde 35 indirim

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, kira dolar kurunda yüzde 35 iskonto yapacağını duyurdu.

Akmerkez'den kira kurunda yüzde 35 indirim

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada, Akmerkez'in Türk perakende sektörüne karşı taşıdığı sorumluluğun bilinci ve ekonomik faaliyetlerin kriz ortamında kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla, önlem paketini daha uzun vadeye yayarak geliştirdiği bildirildi.

Açıklamada, daha önce kira dolar kurunda Kasım 2008-Şubat 2009 dönemi için yüzde 25 dolayında bir indirime gittiği hatırlatılan Akmerkez Yönetiminin, Mart-Ağustos 2009 dönemi için dolar kurundan, 1 ABD Dolarının 1,1 TL'nin altında olmaması kaydı ile yüzde 35 iskonto yapacağı ifade edildi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Akmerkez Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, Akmerkez kiracılarının ve ziyaretçilerinin her zaman ayrıcalıklı bir konuma sahip olduklarını, bu kapsamda ekonomik krizin tüm etkilerine rağmen planlandığı gibi devam eden Akmerkez bakım-onarım çalışmalarının, Ağustos 2009'da tamamlanarak Akmerkez'in kapılarını yepyeni bir konseptle açacağını belirtti.

Oral, şunları kaydetti: ''Ekonomik krizin tüm sektörlere olduğu gibi perakende sektörüne de olumsuz etkilerini bizler; kiracılarımız ve ziyaretçilerimizle birlikte yaşadık, yaşıyoruz. Burada temel önceliğimiz, ekonomik döngünün kesintiye uğramaması için el birliğiyle bu krizden çıkmak için çözüm üretmek.

Ekonomik krizin başladığı ilk günlerden bu yana perakende sektörünün düşen trafiğine paralel olarak Akmerkez'de kiracımız olarak ticari faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin ve dünyanın en değerli markaları ile sürekli görüş alışverişi içerisinde olduk. Ekonomik krize bağlı gelişen ve dile getirilen sorunlara Akmerkez yönetimi olarak yetki ve sorumluluklarımız dahilinde çözüm üretmeye çalıştık ve gelecekte de aynı yaklaşımı sürdüreceğiz.''

Sayfa Yükleniyor...