Alarko'dan 3.5 milyar dolarlık yatırıma 'evet'

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, referandumdan "evet" çıkınca erteledikleri 3.5 milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını açıkladı. CNBC-e'ye konuşan Alaton, "Türkiye, Jumbo Jet'e benziyor. Yakında kalkacağız" dedi.

Alarko'dan 3.5 milyar dolarlık yatırıma 'evet'

İş dünyasından referandum değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, referandum sonuçlarının ardından başta Washington olmak üzere tüm dünyadan olumlu mesajlar aldığını belirtti.

Alaton, Türkiye'nin yeni bir atılımın eşiğinde olduğunu, yakında dünya ekonomisiyle daha fazla entegre olacağını kaydetti ve şöyle konuştu:

"Türkiye bugün yeni bir atılımın eşiğinde... Bu referandum, bu gelişmeye muhteşem bir ivme verdi."

Referandum sonucuna saygı duymak gerektiğini belirten Alaton, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının da kutuplaşmayı sona erdirmiş olacağı tahmininde bulundu.

İshak Alaton, referandumdan "hayır" çıkması halinde Türk sanayicisi için bir kaos ortamı oluşabileceğini belirterek, bu sonuçla birlikte ertelenen yatırımlara hız verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Alarko Holding'in gelecek 4 sene için planlanan 3 buçuk milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını açıklayan Alaton, seçim ekonomisi kaygısının bulunmadığını da sözlerine ekledi.


Sayfa Yükleniyor...