Albayrak: Türk ekonomisinin temeli sağlam

Dünya Ekonomik Forumu'nda bir oturumda konuşan Haüzine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Türkiye yoluna son derece pozitif devam ediyor. Türk ekonomisi güçlü bir dengeye sahip. Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu” dedi.

Albayrak: Türk ekonomisinin temeli sağlam

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) "Gelişmekte olan piyasalar görünümü" konulu oturuma katıldı.

Burada soruları cevaplayan Albayrak, Türk ekonomisinin bulunduğu bölgedeki sorunlara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi.

Albayrak, Türkiye’nin bölgesindeki ülkelerin sorunlarından etkilendiğini belirterek, Türkiye'nin 4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve bölgenin en istikrarlı ülkesi konumunda bulunduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİ"

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türk ekonomisi hakkındaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Albayrak, Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında ilişkilerin hem bölgesel hem de küresel arenada derinleştiğini söyledi.

Türkiye’nin başkanlık sistemine geçtiğini hatırlatan Albayrak, geçen yıl eylül ayında yaşanan zorluklara karşı da hızlı bir şekilde müdahale edilerek çözüm üretildiğini anlattı.

"BORÇ YÖNETİMİ GÜÇLÜ"

Türkiye’nin kamu borcunun milli gelire oranının yüzde 28 olduğunu bunun da borç yönetiminin güçlü olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Albayrak: Türk ekonomisinin temeli sağlam - 1

"YAZA GÖRE HIZLI TOPARLANMA SÖZ KONUSU"

Albayrak “Türkiye yoluna son derece pozitif devam ediyor. Türk ekonomisi güçlü bir dengeye sahip. Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu” ifadesini kullandı.

"NORMALLEŞME OCAKTA DAHA DA HIZLANDI"

Albayrak, uluslararası ajanslara da Türk ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albayrak şu mesajları verdi: "Alınan karalar mali disiplinden sapma anlamına gelmiyor. Mali disiplinden taviz yok. 

Normalleşme ocakta daha da hızlandı. 2019 için büyüme hedefi ulaşılabilir.

"RESESYON ÖNGÖRMÜYORUZ"

Veriler enflasyonun ekimde zirveye ulaştığını gösteriyor, resesyon öngörmüyoruz. Yılın ikinci yarısında ekonomide toparlanma olacak.

Asgari ücret artışının enflasyona etkisi oldukça hafif olacak.

"BDDK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYA HAZIR"

BDDK finansal istikrarı korumak için gerekli önlemleri almaya hazır. Bankaları desteklemek gerekirse yeterli mali alanımız var.

"HALKBANK KONUSUNDA OLUMLU SONUÇ BEKLİYORUZ"

Halkbank konusunda yapıcı diyalog içindeyiz, yakın gelecekte olumlu sonuç bekliyoruz."

ALBAYRAK: TÜRKİYE EN İYİ YATIRIM FIRSATINI SUNUYOR

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Davos
  • haber
  • Ekonomi
  • Dünya Ekonomisi
  • Berat Albayrak

Sayfa Yükleniyor...