Ali Sami Yen arazisine 416.5 milyon lira

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışına ilişkin ihaleyi 416 milyon 500 bin lirayla Nurol-Aşçıoğlu grubu kazandı.

Ali Sami Yen arazisine 416.5 milyon lira

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesi ile birlikte değerlendirdiği Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini, Seyrantepe'de yaşanan gelişmelerden sonra şimdi tek başına ihaleye çıkardı.

Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışına ilişkin ihaleye Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu ve Özyazıcı İnşaat katıldı.

Açık artırmada minimum artırım miktarı 250 bin lira olarak belirlendi. Açık artırmanın başında iki grup da hızlı teklifler sundu ancak bedel 416 milyon 250 bine geldiğinde Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu mola aldı.

Nurol-Aşçıoğlu aradan sonra 416 milyon 500 bin lira teklif edince, bu kez Özyazıcı İnşaat mola aldı. Özyazıcı mola sonrasında artırım yapmadı ve ihaleyi 416 milyon 500 bin lirayla Nurol-Aşçıoğlu grubu kazandı.

İstanbul-Şişli'de bulunan 34 bin 640,43 metre kare yüzölçümlü, 1199 ada 384 parsel numaralı Ali Sami Yen Stadyumu arsası, 407 milyon 25 bin lira peşin muhammen bedel üzerinden satılıyor.

KDV'DEN MUAF
Açık artırma sonucunda en yüksek teklifi veren grup, taşınmazı vadeli almak isterse yüzde 20'si peşin 48 ay vade ile ödeme yapabilecek. Arsa satışı, yüzde 18 KDV'den muaf olacak.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve bu yıl TOKİ ve Emlak Konut'un ilk kez katıldığı, Avrupa'nın en önemli, dünyanın sayılı emlak fuarlarından olan MIPIM'de de yabancı yatırımcıların dikkatine sunmuştu.

SEYRANTEPE'DE SORUN ÇIKINCA ARAZİ AYRI SATIŞA ÇIKTI
TOKİ, daha önce, Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe Projesi kapsamında ihale etmişti. İhale kapsamında, ihaleyi alan firma Seyrantepe'yi yapacak, buna karşılık Ali Sami Yen arazisi üzerinde de istediği rant projesini uygulayacaktı. Ancak, Seyrantepe Spor Kompleksi'nin inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazinin ayrıca değerlendirilmesine karar verildi.

Sayfa Yükleniyor...