Alibaba, hipermarket zinciri Sun Art'ı 3,6 milyar dolara satın aldı

Çin merkezli e-ticaret şirketi Alibaba, Çin'in en büyük hipermarket zincirlerinden Sun Art Retail Group'un kontrol hisselerini 3,6 milyar dolara satın aldı. Amazon da 13.6 milyar dolarlık yatırımla Whole Foods'u alarak fiziksel perakendecilikte önemli bir hamle yapmıştı. E-ticaret devlerinin offline perakendeciliğe geçişinde sektördeki büyüme hızının yavaşlamasının rol oynadığı belirtiliyor.

Alibaba, hipermarket zinciri Sun Art'ı 3,6 milyar dolara satın aldı

Çinli dev Alibaba'dan yapılan açıklamaya göre şirket, Sun Art'ın yüzde 51'inin sahibi olan A-RT Retail Holdings Limited şirketinin yüzde 70.94 hissesini 3,6 milyar dolar karşılığında, şirketin sahibi Auchan Retail International'dan satın aldı.

Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından, Alibaba'nın Sun Art Retail Group'taki hisselerinin toplamı yaklaşık yüzde 72 olacak.

İşlemin ardından, Sun Art'ın mevcut CEO'su Peter Huang şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek.

ABD'li perakende şirketi Alibaba da 4 sene önce Whole Foods'a 13 milyar doların üzerinde yatırım yapan küresel rakibi Amazon'un izinden giderek fiziksel perakendecilikteki rolünü artırdı. Alibaba, daha önce de Amazon'un kasiyersiz Go marketlerinin bir benzeri olan Freshippo'yu hayata geçirmiş ve sayılarını 200'ün üzerine taşımıştı.

Uzmanlar, dünyanın en büyük iki e-ticaret oyuncusunun online alışverişten offline'a doğru yaptığı bu geçişi elektronik ticaretteki büyüme hızı eğrisinin düşüşe geçmesine bağlıyor. 

KASİYERSİZ MARKET AÇILDI / ÖDEME NASIL YAPILIYOR?-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...