Alman enerji devinden rekor zarar

Almanya merkezli şirket E.ON'un, geçen yılı 7 milyar euroluk net zararla kapattığı belirtildi.

Alman enerji devinden rekor zarar

Almanya'nın en büyük kamu hizmeti şirketlerinden E.ON'un yıllık raporuna göre, E.ON geçen yıl 4,2 milyar euroluk yatırım ve 116,2 milyar euroluk satış hacmi gerçekleştirdi.

Şirketin, 2015'teki net zararı 7 milyar euro olarak hesaplandı. Bu rakam 2014'teki 3,2 milyar euroluk zararın 2 katından daha fazla bir artışı ifade etti.

Bu sonuçlarda, enerji piyasalarında ve konvansiyonel enerji üretimindeki zorlukların etkili olduğu vurgulanan raporda, finansal sonuçların, şirketin beklentisi yönünde gerçekleştiği kaydedildi.

Görüşlerine yer verilen şirket üst yöneticisi Johannes Teyssen, geçen yıl şirketin E.ON ve Uniper olarak ikiye ayrıldığını, enerjinin farklı yönlerine odaklandığını belirtti.

Teyssen, E.ON'un enerji dünyasının yeni dinamikleri olan yenilenebilir enerji, enerji şebekeleri ve müşteri çözümleri, Uniper'in ise konvansiyonel enerji kaynakları alanında faaliyet göstereceğini bildirdi.

Yenilenebilir kaynakların enerji portföyündeki payını arttırmak ve kömürü bu portföyden çıkarmak isteyen ülkelerin başında gelen Almanya'da, E.ON konvansiyonel üretim yapan santrallerini Uniper adlı şirketin altında toplamaya karar vermişti.

Almanya'da, düşük karbonlu enerjiye geçişte güneş ve rüzgar enerjisi santralleri önem kazandığı için kömür ve doğalgaz santrallerinin kar marjlarında daralmalar meydana gelmiş ve enerji maliyetleri de etkilenmişti.

Alman enerji devi bu geçiş sürecinin ilk sancısını 2014'te yaşamış ve o dönemde açıkladığı 3,2 milyar euroluk zararı rekor olarak kaydedilmişti.

Sayfa Yükleniyor...