Altimo: Turkcell'den çıkmayı planlamıyoruz

Turkcell'in Rus hissedarı Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin "Altimo, Turkcell'den çıkış yapmayı planlamıyor ve hukuki pozisyonuna güveniyor" dedi.

Altimo: Turkcell'den çıkmayı planlamıyoruz

Turkcell'in Rus hissedarı Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, Altimo'nun Turkcell'den çıkmayı planlamadığını ve Privy Council'deki hukuki pozisyonuna güvendiğini söyledi.

Bir internet sitesinde yer alan ve bazı aracı kurum raporlarına giren haberde, Privy Council'in, Altimo ve Çukurova arasında yüzde 13.8 hissenin nihai sahipliğini belirleyecek davada Çukurova lehine karar verebileceği ve Altimo'nun elindeki yüzde 13.2 Turkcell payını Çukurova'ya satabileceği belirtilmişti.

Konuya ilişkin Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Dumalkin, "Kamuoyunu yanlış yönlendirecek bilgileri yayma girişimlerine son verilmeli. Altimo, Turkcell'den çıkış yapmayı planlamıyor ve Privy Council'deki hukuki pozisyonuna güveniyor" dedi.

Turkcell'in ortakları, Altimo ve Çukurova Grubu arasında şirketin yüzde 13.8 hissesinin sahipliğine ilişkin 2005 yılına dayanan bir dava süreci bulunurken, nihai olarak Privy Council'de görüşülen davanın yıl sonu veya 2013 başında sonuçlanması bekleniyor.

Çukurova Grubu ve Altimo arasında temettü dağıtımı, yönetim kurulu yapısı ve bağımsız adaylara ilişkin uzlaşmazlıklar nedeniyle, gündem maddeleri arasında son iki yılın temettü dağıtımı oylamalarının da bulunduğu 29 Haziran'daki Genel Kurul gerçekleşememişti. Analistler dava sürecinin kapanmasıyla hissedar belirsizliği ve temettü dağıtımı gibi yönetim sorunlarının nihai olarak çözülebileceğini öngörüyor.

Altimo daha önce yaptığı açıklamalarda, Çukurova Grubu ile aralarındaki ihtilafın çözülmesi durumunda, Turkcell ile yeni yatırımlar ve satın almalara yönelmek istediklerini açıklamış ayrıca, Alfa Group'un Türkiye'de bankacılık veya perakende sektörlerine yatırım yapmakla ilgilenebileceğini söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...