Altın 1,700 doların üzerini gördükten sonra geri çekildi (Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?)

Altın, petrol fiyatları öncülüğünde sert düşen emtia piyasası ve gittikçe genişleyen corona virüs salgını nedeniyle rekor kırdı. Yatırımcıların güvenli liman arayışıyla spot altın, 2012 aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 1700 doları aştı. Gram altın 331,2 lira, çeyrek altın 544 lira ve Cumhuriyet altını 2,221 liradan işlem görüyor. Çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 9 Mart 2020 güncel altın fiyatları...

Altın 1,700 doların üzerini gördükten sonra geri çekildi (Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?)

fiyatları, petrol fiyatlarındaki tarihi düşüş, corona virüsün yayılması, hisse senetlerindeki sert düşüşler ve para politikalarının daha da gevşetileceği beklentileri ile ons başına 1,700 dolar seviyesinin üstünü gördükten sonra geri çekildi.

Yatırımcıların güvenli liman arayışıyla spot altın, 2012 aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 1700 doları aştı.

Çin'in ticaret verilerinin beklentinin çok altında gelerek ocak şubat ayında ihracatın yüzde 17 düşmesi, İtalya'da nüfusun dörtte birinin karantinada olması ve hisse senedi piyasalarındaki sert inişiyle birlikte güvenli limanlara toplu bir kaçışın olduğunu söyleyen uzmanlar yen ve altına dikkat çekti.

Petrol fiyatlarındaki yüzde 30'luk gerilemenin piyasada deflasyonist şok algısı yarattığı belirtilirken Japon Yeni, dolar karşısında son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD altın vadelileri de yüzde 1.5 üzerinde yükseldi. 1703 dolara çıkan spot altın daha sonra 1670 dolar altına geriledi.

Altın 1,700 doların üzerini gördükten sonra geri çekildi (Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?) - 1

Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın şu dakikalarda 331,2 lira seviyelerinde yer alıyor.

Kapalıçarşı'da  544 lira, Cumhuriyet altını da 2,221 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.700 doların üzerini görmesinin ardındaşu dakikalarda 1.669 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının küresel ekonomiye olası etkilerinin yatırımcıları tedirgin etmeye devam ettiğini belirterek, buna bağlı olarak varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını kaydetti.

Fed'in geçen hafta acil faiz indirimine gitmesine karşın, gevşemenin daha da süreceğine ilişkin beklentiler var ve bu da altın gibi faiz ödemesi olmayan yatırım araçlarını destekliyor. Buna ek olarak, yatırımcılar perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika toplantısını da yakından izleyecek.

Teknik açıdan altının onsunda 1.690 doların direnç, 1.640 doların destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, gram altında ise yükselişin devam etmesi durumunda 335 liranın test edilebileceğini, aşağı yönlü hareketlerde 325 liranın izleneceğini bildirdi.

VİDEO: PETROL FİYATI BUNDAN SONRA NE OLUR?

Sayfa Yükleniyor...