Altın fiyatı bugün ne kadar oldu? 16 Mart 2020 anlık çeyrek ve gram altın kuru fiyatları

FED'in faiz indirimi piyasalardaki yangını söndüremedi. Yurtdışı piyasalarda cuma günü yaşanan hafif yükselişler yerini yeniden sert düşüşlere bıraktı. Yurtiçine de bu yansıdı. Dolar bugün 6,40 lirayı aştı. Borsa'da kayıplar derinleşti. Altın 1500 doların altına indi. 1456 dolara kadar çekildi. Geçen hafta 31 dolara inen petrolse bugün 29 dolara kadar düştü. 299 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı şu dakikalarda 302 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatı bugün ne kadar oldu? 16 Mart 2020 anlık çeyrek ve gram altın kuru fiyatları

ın gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından sabah saatlerinde 313 liradan işlem görüyordu.

Şu dakikalarda altının gram fiyatı 301,2  liradan alıcı buluyor.

Cuma günü, dolar kurundaki yükselişe rağmen altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 2,8 azalışla 311,7 liradan tamamladı.

Kapalıçarşı'da 495 lira, Cumhuriyet altını da 2.091 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.533 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için merkez bankalarının müdahalelerine devam ettiğini, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz bir toplantıyla politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 0-0,25 aralığına düşürdüğünü kaydetti.

Bununla birlikte, Fed'in 700 milyar dolarlık parasal genişleme yapacağını ve 6 büyük merkez bankasıyla likidite sıkıntısı yaşanmaması için swap hattı kurduğuna dikkati çeken analistler, alınan kararlar sonrası 1.575 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatının daha sonra gerileyerek 1.530 dolar civarında dengelendiğini ifade etti.

Analistler, başta Fed olmak üzere küresel merkez bankalarının likiditeyi artırma çabalarının altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeye devam ettiğini, ancak küresel pay piyasalarında görülen sert düşüşler sebebiyle yatırımcıların likidite ihtiyaçlarını karşılamak için altın pozisyonlarını azaltmayı sürdürdüklerini belirtti.

Bugün, yurt içinde veri takviminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de New York Fed imalat endeksinin takip edileceğini bildiren analistler, Covid-19 salgınına ilişkin haber akışının yatırımcıların gündeminde olmaya devam edeceğini anımsattı.

Teknik açıdan altının onsunda 1.516 doların destek, 1.560 doların direnç konumuna geldiğini aktaran analistler, gram altında ise 310-330 lira bandının öne çıktığını kaydetti.

FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ

ABD Merkez Bankası (Fed), yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için 17-18 Mart’taki Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi ikinci kez faiz indirdi ve politika faizini yüzde 0-0,25 aralığına çekti.

Fed'den yapılan açıklamada, corona virüs salgınının ABD de dahil olmak üzere birçok ülkede topluma zarar verdiği, ekonomik faaliyetlerde aksamalara neden olduğuna ve küresel finansal koşulları önemli ölçüde etkilediğine işaret edildi.

MERKEZ BANKALARINDAN SWAP HAMLESİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB), ABD Merkez Bankası (Fed), Kanada (BOC), İngiltere (BOE), Japonya(BOJ) ve İsviçre(SNB) merkez bankaları, küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için swap hattını genişletme kararı aldı.

Merkez bankalarının bu swap hamlesinin, son haftalarda yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını endişeleriyle yükselen ABD dolarına erişmek için bankalar ve şirketler tarafından yapılan masrafları düşürmesi bekleniyor.

FED'İN İKİNCİ ACİL FAİZ İNDİRİMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Sayfa Yükleniyor...