Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Aralık 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 13 Aralık 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları... Gram altın 273,3 lira, çeyrek altın 448 lira ve Cumhuriyet altını 1.830 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Aralık 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları

Altının gram fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının ardından 273,3 lira seviyesinde seyrediyor.

Gram altın, dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybederek, günü önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 273,6 liradan tamamladı.

Yeni güne de düşüşle başlayan altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 düşüşle 273,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 448 lira, Cumhuriyet altını da 1.830 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 1.469 dolar seviyesinde seyrediyor.

Analistler, bugün ABD'de perakende satışlar verisinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.450 doların destek, 1.484 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, gram altında ise 271-275 lira bandının izleneceğini kaydetti. 

İNGİLTERE "BREXIT" DEDİ (JOHNSON TEK BAŞINA İKTİDAR)

İngiltere'de gerçekleştirilen genel seçimin ilk sonuçlarına göre, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin parlamentoda tek başına çoğunluğu sağladığını vurgulayan analistler, bu sonucun da risk algısında görece azalmaya sebep olduğunu kaydetti. 

MERKEZ DÖRDÜNCÜ KEZ FAİZ İNDİRDİ

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentiler doğrultusunda hareket etti. Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan indirmesinin ardından Türk lirası varlıklara talebin arttığı görüldü. 

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Aralık 2019 anlık ve güncel altın kuru fiyatları - 1

ABD Senatosu, 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan bir karar tasarısını kabul etti. (HABERE GİT)

ABD Senatosu'nun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısının kabul edilmesine Ankara'dan sert tepkiler geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptıkları açıklamalarla karara tepki gösterdi.

Analistler, ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşması imzalanabileceği beklentilerinin küresel piyasalarda risk iştahını artırdığını ve altının ons fiyatını aşağı yönlü baskılamaya devam ettiğini söyledi. 

UZMAN GÖRÜŞÜ: ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR (ALIM ZAMANI MI?)

Sayfa Yükleniyor...