Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (19 Ağustos 2020 güncel altın fiyatları)

Altının gram fiyatı 471 lira seviyesinde... Çeyrek altın 783 lira, Cumhuriyet altını 3.118 liradan satılıyor. Ons altın ise 2 bin dolar seviyesinin altında yer alıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Ağustos 2020 anlık ve güncel çeyrek altın, gram altın fiyatları...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (19 Ağustos 2020 güncel altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 471 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda  783 lira, Cumhuriyet altını ise 3.118 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatına paralel dün değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,7 artışla 474,6 liradan tamamladı.

GÜNCEL İÇİN TIKLAYIN

2 bin dolar seviyelerinde dalgalı bir seyir izleyen  ise düşüş eğiliminde. Altının ons fiyatı 1.990,25 dolar seviyesinde yer alıyor.

Analistler, ABD ve Çin arasındaki gerilim, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin belirsizliğin altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

GÖZLER MB'NİN FAİZ KARARINDA

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 20 Ağustos Perşembe günü toplanacak.

Yurtiçi piyasalar perşembe günü alınacak faiz kararına odaklanmışken, yurtdışı piyasalarda ise Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler ve ABD ile Çin arasındaki gerilim yatırımcıların odağındaki yerini koruyor.

FED TUTANAKLARI TAKİP EDİLECEK

Analistler, küresel ölçekte beklentilerden iyi gelen makroekonomik göstergelerin risk algısını görece azalttığını, altın fiyatlarının da bu gelişmelere paralel gerilediğini belirtti. 

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında Euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.030 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 460-480 lira bandının izleneceğini kaydetti.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIR MI?

Sayfa Yükleniyor...