Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 21 Haziran 2021 güncel altın fiyatları

Altının gram fiyatı 503 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 823 lira, Cumhuriyet altını 3.283 liradan satılıyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 21 Haziran 2021 anlık ve güncel çeyrek altın kuru fiyatları...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 21 Haziran 2021 güncel altın fiyatları

Ons altın cuma günü 1.800 doların altına indikten sonra yeni haftaya 1.772 dolar civarında yatay bir seyirle başladı.

Altının gramı ise geçen hafta 515 TL’ye kadar tırmandıktan sonra küresel altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL’deki yükselişi dengelemesiyle 500 TL sınırında bulunuyor.

GÜNCEL

Geçen hafta dolar kurundaki yükselişe karşın, altının ons fiyatındaki düşüşün etkisiyle yüzde 2,2 gerileyen gram altın, haftayı da 495,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 503 lira seviyesinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda 823 lira, Cumhuriyet altını da 3.283 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, geçen hafta yüzde 6 değer kaybederek 1.764,6 dolarla son 2,5 ayın en düşük haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Yeni haftaya ise yükselişle başlayan altının onsu, 1.773.01 dolardan alıcı buluyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı kararlarının beklenenden şahin bulunması ile geçen hafta baskılanan altının ons fiyatının, yeni haftada tepki alımlarıyla yükseldiğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed üyelerinin hafta boyunca yapacakları açıklamaların varlık fiyatlamalarında etkili olabileceğini belirten analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Parlamentosu'nun Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde yapacağı konuşmanın ve ABD'de Şikago Fed Aktivite Endeks'inin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan ons altında 1.770 doların destek, 1.800 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...